Oktoberfest u Grill baru Paulaner

U jednom od najpoznatijih grill restorana u Zagrebu – Grill baru Paulaner, za sve vjerne posjetitelje, ali i one koji će to tek postati, osmišljen je mali Oktoberfest. Svi oni koji vole pivo i bavarska jela, ne moraju putovati do Münchena kako bi osjetili šarm Oktoberfesta nego sve to mogu osjetiti i dobiti u grill baru nedaleko Črnomerca. Tako se na meniju, po promotivnim cijenama, među ostalim, mogu naći Oktoberfest burger,

dsc_2397

bavarska kobasica te domaća savijača od jabuka s umakom od vanilije, spravljena na bavarski način. U sklopu tog menija poslužuje se originalno Oktoberfest Paulaner pivo. To je pivo rađeno isključivo za potrebe Oktoberfesta, a u Grill baru Paulaner točit će se do isteka zaliha.

dsc_2443

 

Uz svako pojedino jelo, novinari su mogli isprobati i razne vrste piva, pa je tako uz mazalice posluženo pravo Oktoberfest pivo,

dsc_2425

a uz ražnjić od vratine te ražnjić od pilećeg batka i zabatka odležanih u crijevu poslužen Keleerbier.

dsc_2432

Upravo je ražnjić spravljen od odležanog mesa u crijevu bio svojevrsna ekskluziva koja se od tada nalazi u ponudi Grill bara Paulaner.

dsc_2451

Uz crni burger posluženo je originalno muenchensko pivo.

dsc_2446

Objašnjavajući svaku vrstu piva koja su pratila jela, Ranko Kajganić, pivski sommelier, zadužen za promociju Paulaner piva je naglasio kako je Paulaner danas u Hrvatskoj mala priča zasnovana na mnogo truda i odricanja male ekipe u kojoj je, osim njega, i još nekih osoba, i vlasnik Grill bara Paulaner, Viktor Lubenjak. “Od 2005. godine Paulaner je prisutan u Hrvatskoj, a u ovaj projekt dali smo srce i ljubav i to osjeti svaki gost koji dođe u restoran Grill bar Paulaner”, istaknuo je Kajganić.

dsc_2454

 

Crno pecivo s aktivnim biljnim ugljenom

Ekskluzivna ponuda Oktoberfest menija svakako je Oktoberfest burger spravljen od pomno odabranog mljevenog mesa, umotanog u crno pecivo napravljeno od crnog brašna koje se proizvodi u Italiji. Što to pecivo razlikuje od ostalih peciva? “Ono je lakše probavljivo jer brašno u sebi ima tri posto aktivnog biljnog ugljena. Dodatak ugljena u malim količnama je zdravije u odnosu na bijelo brašno, pa se takvo brašno s biljnim ugljenom smatra zdravim brašnom”; rekao je Viktor Lubenjak, vlasnik Grill bara Paulaner. Dodao je kako su peciva i kruh izrađena od takve vrste brašna lakše probavljiva jer drveni ugljen sprječava lupanje srca, nadutost i stvaranje želučane kiseline.

dsc_2422

No, u Grill baru Paulaner posjetiteljima se nude i razne druge vrste jela poput pljeskavica, ćevapa i punjenih lungića spravljenih po originalnoj recepturi u zagrebačkom stilu. Gosti toga restorana posebice vole punjeni batak i zabatak te biftek. Meso od kojeg se pripremaju ta jela je odležano i očuvano u vlastitim komorama za dozrijevanje što mu jamči visoku kvalitetu i vrhunski proizvod. Sva su jela napravljena od svježih namirnica. Kako svaki dobar objed ili večera završavaju desertom, tako ni u Grill baru Paulaner ništa nije prepušteno slučaju. U vlastitoj maloj slastičarnici proizvode se vrhunski deserti poput već spomenute savijače od jabuka, koju izrađuju po vlastitoj recepturi. No, na jelovniku se još nalaze i razne druge vrste štrudla sa sezonskim voćem, ali i čokoladne slastice napravljene od poznate belgijske Callebaut čokolade.

dsc_2467

Grill bar Paulaner, mjesto je za uživanje u hrani i piću s odabranim društvom. Upravo onako kakvo je roštiljanje s najboljim prijateljima.

PR tekst : Sanja Plješa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *