Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

U novootvorenom  hotelu Academia, u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici, dodijeljena je  četvrta nacionalna turistička nagrada Suncokret ruralnog turizma.

dsc_1380

Svečanost dodjele održala se uz mirise i okuse autohtonih i tradicijskih specijaliteta iz čitave Hrvatske, uz puno smijeha i zabave voditelja Frane Ridjana te glazbu benda Gudalo protiv trzalice.

dsc_1385

dsc_1398

Dodjela nagrade vrhunac je akcije ocjenjivanja najboljih programa i projekata u ruralnom turizmu. Nakon nekoliko mjeseci obilaska prijavljenih na natječaj, predsjednik ocjenjivačke komisije dr. sc. Eduard Kušen i članovi, Dubravka Davidović, Duška Gregurek, mr. sc. Dijana Katica, dr. sc. Andrea Pešutić, Robert Baćac i Stjepan Cukor, nisu imali laganu zadaću. Početkom mjeseca, između 150 prijava prijavljenih, odlučivali su o najboljima koji su pobijedili s tijesnom bodovnom razlikom, što samo svjedoči o činjenici da Hrvatska ima veliki potencijal u ruralnom turizmu od Srijema i Baranje do Konavala.

dsc_1382

dsc_1386

Najboljima su uručene Zlatne, Srebrne, Brončane plakete i Posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam i Hrvatski otočni proizvod.

dsc_1414

dsc_1391

Suncokretom ruralnog turizma promoviraju se tradicijski sadržaji, povezuju se najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti te se uz očuvanje izvornosti stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma. Ideja vodilja u realizaciji projekta je zaštita i očuvanje hrvatske izvornosti te poticanje razvoja turizma u ruralnim područjima Hrvatske.

dsc_1397

dsc_1411

dsc_1407
dsc_1401

dsc_1403

Hotel Academia smješten je u najužem središtu grada, u pješačkoj zoni u Tkalčićevoj ulici, koja i danas oslikava duh starog Zagreba. To je jedna od najatraktivnijih ulica hrvatske metropole u kojoj kafići i restorani rade do kasnih noćnih sati, a nalazi se samo nekoliko stotina metara od glavnog zagrebačkog Trga bana Josipa Jelačića te u neposrednoj blizini shopping centra Kaptol i glavnih gradskih znamenitosti poput galerija, muzeja, kazališta, parkova, živopisnih tržnica, ali i butika, slastičarna, trgovina s bogatim izborom proizvoda te pubova.

dsc_1416

dsc_1413

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *