„Nakon pobjede ga zaslužujemo. Nakon poraza nam treba“ (Napoleon)

1.Međunarodni salon pjenušavih vina održat će se u hotelu Dubrovnik 11.2.2017. u organizaciji Radostnih prireditvi, a tjedan dana nakon Zagreba na redu je i 4. Salon penečih vin u Ljubljani  17.2 .2017.   Već četvrtu godinu za redom Radostne prireditve organiziraju salon pjenušavih vina u Ljubljani, a ove godine, za 20.-tu obljetnicu…

1.Međunarodni salon pjenušavih vina održat će se u hotelu Dubrovnik 11.2.2017. u organizaciji Radostnih prireditvi, a tjedan dana nakon Zagreba na redu je i 4. Salon penečih vin u Ljubljani  17.2 .2017.  

DSC_4977

Već četvrtu godinu za redom Radostne prireditve organiziraju salon pjenušavih vina u Ljubljani, a ove godine, za 20.-tu obljetnicu uspješnog festivalskog djelovanja, po prvi put organiziraju posebno lijepu vinsku priredbu u Hrvatskoj. U Zagrebu će se tako 11. veljače, u hotelu Dubrovnik (Gajeva 1) okupiti 37 odabranih slovenskih i hrvatskih proizvođača pjenušaca uz nekoliko stranih imena. Salon se održava uz potporu Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu i SLO-CRO Poslovnog kluba te Turističke zajednice Zagrebačke županije.

DSC_5090

Salon počinje sa susretom “B2B” za poslovne posjetitelje i predstavnike medija (od 13-14h), a za ostale posjetitelje ulaz je od 14h. Tijekom Salona održat će se dvije radionice:

  1. Susret Hrvatske i Slovenije (prva tri pobjednička hrvatska i slovenska vina nakon ocjenjivanja koje će se održati 3.2. u Ljubljani, moderatori: Ivana Valić, enologinja i sommelierka; Jože Rozman, sommelier i publicist )
  2. Susret Champagne i Franciacorte (po dva pjenušava vina iz svake regije: moderatori Filip Savić, najbolji sommelier Hrvatske 2016, Marija Vukelić WSET L2, prof. francuskog i talijanskog)

1.Salon pjenušaca ZG (1)

O ocjenjivanju vina više na: http://www.radost.si/radost/1-salon-pjenusavih-vina-v-zagrebu/ocjenjivanje/. Predsjednici komisija za ocjenjivanje su slovenski enolog Dušan Brejc te enologinja i sommelierka Ivana Valić. Tijekom Salona, glazbom će dignuti atmosferu glazbeni sastav L’Abeille.

DSC_5063

 

Za druženje s elegantnim mjehurićima našim posjetiteljima preporučamo i dress code primjeren događaju: sportska elegancija.

Nakon završetka priredbe, u 19h, pozivamo sve posjetitelje na “After Party” na obližnjem “Neboderu” u organizaciji Zagreb 360 – observation deck and event venue: www.zagreb360.hr.

 

Više informacija na:

http://www.radost.si/radost/1-salon-pjenusavih-vina-v-zagrebu/

Marija Vukelić

Marija Vukelić

Marija Vukelić, prof. francuskog i talijanskog jezika i književnosti, polaznica Vinske akademije WSET, L2, članica HSK (Hrvatskog sommelier kluba), osnivačica Malog kazališta (učenje jezika kroz glumu), dugogodišnja urednica obrazovnih emisija na HRTu, pokretačica dječjih festivala na stranim jezicima (La vie en rose, L’italiano giocando), organizatorica većih i manjih vinskih događaja i kušanja. Autorica projekta Abeceda finih zalogaja u kojemu spaja svoje dvije strasti, jezik i vino, u radionicama i tekstovima, od Ž ...kao žlahtina ( i žganci), T ... kao teran ( i tartuf) , P ... kao Prosecco (i risotto), S ... kao sauvignon ( i sir) isl. Direktorica jedinoga Salona pjenušavih vina Zagreb, unutar mreže Salon of Sparkling wines te autorica po7projekata promocije pjenušave destinacije - Pjenušavi doručak u vinogradu. Voditeljica vinskih srijeda, sortnih radionica i predstavljanja vinara (od 2017.), Voditeljica projekta ocjenjivanja Vinske Zvijezde (od 2018.). Certificirana na edukaciji CŽO Agronomskoga fakulteta u Zagrebu, za poslove vinogradar/vinar (od 2023.). Pokretačica jedinstvenog projekta Francuski i vino (od 2016.)– edukacije vinskim pojmovima na francuskom jeziku, za profesionalce (sommeliere, vinare, enologe i ugostitelje) te vinske amatere – ljubitelje vina, online i uživo. Autorica jedinoga teroarskog krstarenja luksuznom jahtom "Hedonist Terroir Wine & Dine Tour" gdje svaka priča počinje u vinogradu, a kuša se preko 60 vina i upoznaje do 30 vinara osobno, maslinara, OPG-ova s domaćim proizvodima - na šestodnevnoj ekskluzivnoj plovidbi Južnom Dalmacijom. Stalna kolumnistica rubrike o vinima Nedjeljnog Večernjeg, te povremena suradnica u časopisu Slano & Slatko. Hedonistica, zaljubljenica u prirodu, brege, ravnice, vinograde, more, maslinike. Ljubiteljica finih zalogaja i gutljaja, autentičnih doživljaja i iskrenih ljudi.

Arhiva

Zdrav doručak u Esplanadi u projektu Biti Green je IN!

Zagrebački hotel Esplanade, Dječji vrtić Čigra, gastronomsko udruženje Chaîne des Rôtisseurs i izdavačka kuća Profil Klett udružili su snage i pokrenuli provedbu zajedničkog projekta Biti Green je IN. Riječ je o projektu čiji je cilj odgojnim ustanovama, roditeljima i...

Vinske zvijezde za prvi dan proljeća donose Uskršnja vina!

Na prvi dan proljeća, 21.3.2024. stručna komisija je ocjenjivala vina za Uskrs u zagrebačkoj Esplanadi, u restoranu Zinfandel. Najbolje ocijenjena vina su bila crna: najviše bodova dobio je Degrassijev Terre Blanche Cuvée Rouge Riserva 2013 (95),  drugi je plavac mali...

Pivovara Medvedgrad proslavila 30 godina!

Tri desetljeća finih lagera i tradicije Pivovare Medvedgrad na hrvatskoj craft sceni!  U pivovari Medvedgrad  svečano je obilježeno 30. godina rada u prisutnosti mnogobrojnih partnera, suradnika, djelatnika i novinara. Nakon razgledavanja Pivovare, Ivan Nauković -...

Najveće natjecanje za rosé vina na svijetu ove godine dolazi u Split!

Najveće specijalizirano natjecanje za rosé vina na svijetu, naziva Concours Mondial de Bruxelles – Rosé Wines Session održava se u Splitu od 20. do 22. ožujka. Udruženje Vino Dalmacije organizator je još jedne važne vinske manifestacije te domaćin značajnom broju...

Obiteljska tradicija – Uskrs u zagrebačkoj Esplanadi!

Kultni zagrebački hotel savršeno je mjesto za obiteljski Uskrs: gurmanski užici, pjenušava dobrodošlica, selekcija vrhunskih vina, klavirska glazba i uskrsna potraga za pisanicama za djecu samo su dio iskustva koje će zasigurno obilježiti ovaj blagdan. Iskoristite...