Ozbiljna vinska karta pizzerije Chello

Pizzeria Chello popularnost je stekla s deep dish pizzama koje je u prosincu 2011. predstavila hrvatskoj javnosti. Trudeći se nuditi nešto drugačije, kreativni i inovativni vlasnici, Darijan i Glorija Katalinić, uvijek su radili na novim idejama i receptima, koje Darijan, ujedno i glavni pizza majstor Chella, sprovodi u dijela, no pomno prilagođava domaćem tržištu, a mnogobrojni zagrebački gurmani to su itekako prepoznali.

U proljeće 2017. Chello ulazi s više noviteta. Prvenstveno se tu radi o dodatnom podizanju kvalitete kroz nove recepte u kojima se koriste visoko kvalitetne namirnice, uglavnom talijanskog porijekla (posebice zero-zero brašno, Polpa rajčice, mozzarella di bufala i druge), ali neke namirnice, kao što su svježe povrće i nešpricani šampinjoni, nabavljaju se u Hrvatskoj.

Na organiziranoj prezentaciji za novinare kušane su pizze iz nove ponude te su sljubljene s različitim vinima. Visoka kvaliteta, pristupačne cijene i prije svega, zadovoljan gost, prioriteti su popularne zagrebačke pizzerije Chello, koja se nalazi na adresi Zagorska 18.

” Vrhunske namirnice i tanje tijesto nisu pogodne za dostavu, jer hlađenjem gube kvalitetu. Zato nove pizze serviramo isključivo u pizzeriji, na adresi Zagorska 18.”, rekao je Darijan Katalinić novinarima na predstavljanju noviteta. “Međutim, svi koji radije pizzu jedu kod kuće, ne trebaju brinuti, dosadašnja ponuda i vrijedni dostavljači i dalje ostaju ovdje. Nova ponuda je, možemo tako reći, nadopuna jelovniku.” Na pitanje kako bi okarakterizirao novi dio jelovnika rekao je: “Možemo ga nazvati i proljetni jelovnik, jer ima dosta povrća i svježih namirnica, bogat je okusima i proljetno lepršav.”

Glorija Katalinić je idejni kreator koncepta poslovanja, a na prezentaciji je predstavila planove za budućnost Chella. “Jedan od tih planova je da Chello otvori vrata na novoj lokaciji, gdje će dobiti novu ulogu – bit će mali obiteljski restoran s dječjim igralištem, kutkom za dojilje i drugim zanimljivostima, ali će i dalje zadržati pizze kao osnovni proizvod.” Korak prema tom putu je uvođenje vinske karte i deserata već na ovoj, trenutnoj lokaciji, u Zagorskoj 18, kao i uvođenje mogućnosti da se, uz pizzu u dostavi, naruči i butelja vina.

“Gosti su nam najvažniji kriterij i nastojimo ispuniti njihove želje.”, dodaje Glorija. “Zato smo i organizirali ovo druženje s novinarima, da vam predstavimo novitete i čujemo vaše mišljenje. Kako nas dvoje sami nemamo mnogo iskustva sa sljubljivanjem pizza i vina, tako smo se za pomoć obratili G.E.T. Reportu.”

“Ideja o sljubljivanju pizza i vina kuha se u mojoj glavi već nekoliko godina, još od prvog Pizza kupa koji je G.E.T. Report organizirao u Međimurju, ali smo tek sad našli dovoljno hrabru ekipu da pokrenemo tu priču.”, rekao je Tomislav Stiplošek, predsjednik udruge G.E.T. i glavni urednik G.E.T. Reporta te objasnio: “Pizza, zapravo, nije fast food, a uz kvalitetne namirnice nije niti loša hrana, takozvani junk food. Kad je to već tako, zašto vinoljupci ne bi uz dobru pizzu uživali u čaši dobrog vina? Tako smo, eto, u Chellu složili malu, ali vrlo kvalitetnu vinsku kartu.”

Bitno je da se ne pretjera s cijenama vina, što su u Chellu shvatili pa, primjerice, butelja vrhunske graševine (koja već jest neko vrijeme u ponudi) košta 75 kuna.

Na organiziranoj prezentaciji za novinare poslužen je sljedeći menu:

  • Piće dobrodošlice: Maximo Brut pjenušac, Kutjevo d.d.
  • Margherita (polpa, mozzarella, mozzarella di bufala, svježi bosiljak, origano) + Malvazija Medea
  • Veganska (polpa, gauda veganska, mozzarella veganska, artičoke, tikvice, šampinjoni, origano) + Chardonnay Medea

  • Cinque formaggi (polpa, mozzarella, dimljena ricotta, mozzarella di bufala, dimljeni sir, Grana Padano, rukola, origano) + Muškat Dolce anima, Tomaz

  • Chello Italiano (polpa, mozzarella di bufala, prosciutto cotto, dimljeni špek, čardaš sir, dimljeni sir, peperoni veneti, origano) + Pošip Ježina, Luka Krajančić

  • American Deep dish (edamer, mozzarella, mozzarella di bufala, šunka, dimljeni špek, umak šefa kuhinje, origano) + Vrhunska graševina,Kutjevo d.d., Pošip Intrada sur lie, Luka Krajančić,  Merlot Medea – u ovom slijedu je prepušteno gostima da odaberu najbolju kombinaciju

  • Desert – kolač s jagodom (krema mascarpone – jogurt, brownie, svježe jagode) + Chambre d’Amour, Lionel &Cie (Uvoznik za RH: Vinolicious)

“Dale, varijanta sljubljivanja pizza i vina itekako ima budućnost u Hrvatskoj, samo ju treba razvijati. Drago mi je što je to prepoznala baš ekipa pizzerije Chello, koja konstantno isprobava nešto novo i radi na razvoju kvalitete.”, zaključio je Tomislav Stiplošek.

Kušane pizze i vina će biti u ponudi pizzerije Chello od sredine ožujka.

PR : G.E.T. Report

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *