B35

B kao Baltazar, a 35 znači 35 godina postojanja kultnog zagrebačkog restorana. Tako smo, prije početka rada nove gastro destinacije, bili pozvani na prezentaciju novog menija.

Chef Filip Popović pripremio je za predstavljanje proljetni menu kroz koji se provlače svježe namirnice. Za hladno predjelo pripremio je fritaju koja svojim okusim u ustima neodoljivo podsjeća na prelijepu Istru. Domaći sir, pršut, poširano domaće žuto jaje i mrvice tostiranog kruha u zanimljivoj dekonstrukciji probudili su nam apetit za ono što je slijedilo.


Kao toplo predjelo stigao je brodet od vongola, fina riža Piemonte i paški sir, disk hrena i domaća šalša. Izvrsno pripravljeno, jelo za pamćenje i perjanica današnjeg menija.

Glavno jelo je bio slatki oslić pečen na koži, poširana mlada blitva s cikorijom, bbq cikla, kisela cikla i pileći juice.

Za desert Crème brûlée od jagode.

Enjingi Rajnski rizling, 2017

Jela su pratila vrhunska vina domaćih vinara s vinske karte Baltazara, ali cijelo vrijeme smo mogli pratiti kako nastaju (i nestaju) kokteli poznatog koktel majstora Roman Rabika. 


Dva degustacijska menija od tri i pet jela u ponudi, i radno vrijeme od kasnog poslijepodneva pa dokle treba, sasvim su dovoljno da pružite šansu ovom novitetu u zagrebačkoj ponudi.

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *