Festival TASTE THE MEDITERRANEAN / OKUSI MEDITERAN!

Dobra hrana, dobro vino, dobra zabava. Sve to čeka nas na 4. međunarodnom Festivalu Taste the Mediterranean/Okusi Mediteran!, u Šibeniku i okolici, od 1. do 4. lipnja. Najvažnija mediteranska gastronomska manifestacija u Hrvatskoj koja je postala nezaobilazan sastanak svih ljubitelja mediteranske prehrane i ove će godine okupiti vrhunske strane i domaće chefove, sommeliere, stručnjake, novinare…

Deset najboljih šibenskih restorana i konoba uključilo se u ovogodišnji program te će za vrijeme Festivala  posluživati lokalna mediteranska jela i vina po prigodnim cijenama. Prepoznat ćete ih po plavo-bijelim balonima s oznakama Taste the Mediterranean.

U 4 festivalska dana, u Šibeniku će se održati mnoštvo zanimljivih radionica, kulinarskih i slastičarskih prezentacija otvorenih široj publici, ali i profesionalnim kuharima, ugostiteljima i učenicima TUŠ-a. Novo kultno mjesto, bio-bistro SHE i cafe bar Moderato Cantabile ugostit će većinu festivalskih aktivnosti.

U želji da se spoje užitak gastronomije i nautika, Festival se proširio na nekoliko iznimnih lokacija. Tako će se u Marini Betina, u petak 2. lipnja, održati jedinstvena mediteranska večera: spoj francuske i istarske kuhinje, u izvedbi dvije velike dame gastronomije: parižanke Flore Mikula i zagrebačke Istranke Vesne Miletić.

Prvoga dana Festivala, u Manastiru Krka, u NP Krka, slavna WSET sommelierka Mira Šemić vodit će vas kroz degustaciju vrhunskih vina, a u petak će se na Roškom slapu održati cooking show već spomenutog majstora japanske kuhinje, chefa Ippeia Uemure.

Za detaljan program festivala posjetite www.tastethemediterranean.eu

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *