VINSKA MUŠICA

Ivana Draganić, novinarka sa stažom od 1999. godine, priča nam kako je nastao osječki  vinski bar Vinska mušica:„ Sve je krenulo prije četiri godine,  u druženjima sa Željkom i Majom Garmaz i krugom vinoljubaca, s pričama i otkrivanjima vina“.

Ideja o vinskom baru tinjala je četiri godine, a pokrenula se potkraj 2015. Nekako uoči Božića uz poticaj jednog prijatelja, odlučila je Ivana krenuti u „to“ i pošla u potragu za prikladnim prostorom, a nakon nešto više od godinu dana, želja joj se ispunila: u veljači 2017. Vinska mušica otvorila je vrata zaljubljenicima u vino.

Ivanina ideja je ponuditi gostima na kušanje najbolje “male” vinare Slavonije, Baranje i zapadnoga Srijema čija se vina ne mogu baš svugdje naći. Slavonija ima bogatstvo koje treba pokazati  i uživati u svim tim divnim mirisima i okusima… Ivanin prijatelj Željko Garmaz, autor „Vinskih priča“, pomagao joj je u odabiru vina i vinara, on joj  je i dalje  „stručni“ suradnik i stalni gost :)…  U Vinskoj mušici Željko vodi prezentacije vinara i vinarija – i to na svoj zanimljiv i poseban način….

Malo pomalo, Vinska mušica postaje mjesto uživanja i upoznavanja vina, vinske kulture, ali na ljubopitljiv način, nenametljiv i otvoren….

Osim  predstavljanja vinara, vina, vinarija, Ivana će početi raditi i radionice sljubljivanja hrane i vina… Nedavno je tako u Vinskoj mušici gostovala Francuska alijanska s radionicom u kojoj je prof. Marija Vukelić spojila francuske vinske sorte na slavonskom tlu i francuske sireve;  svoja vina je predstavila vinarija Pinkert, a uskoro će se u Vinskoj mušici kušati i sve popularnija  kadarka Tonković, platinastim Decanterom nagrađena erdutska vinarka Jasna Antunović te vinarije Papak i Josić.

https://www.facebook.com/vinskamussica

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *