Pikec Čarda na Dunavu – gastro užitak koji se pamti!

Vojvođanske čarde rado su posjećena gurmanska mjesta. Smještene na sjeveru Vojvodine, sa zapada omeđene rijekom Dravom, a s istoka granicom između Srbije i Mađarske. Čitavo područje obuhvaćaju obje obale Dunava, a ono je bogato raznovrsnom ribom, ogromnim kompleksom šuma, kanalima i netaknutom prirodom. Čarda “Pikec” postoji još od 1950.godine, smještena je u vikend-naselju “Baračka”, udaljena od Bezdana šest kilometara. Nalazi se na samoj obali Dunava i u blizini je graničnog prijelaza Bezdan-Batina. Uz dobro vino, u ponudi je riba “s tanjirače”, roštilj i dimljena riba.

O čardi, prvoj dunavskoj alaskoj oazi od ulaska u Srbiju iz pravca Mađarske, brine i specijalitete priprema porodica Maričić. Pripremaju izvrstan paprikaš, dimljenu ribu “iz dunsta”, kao i “Pikecov kulen” od jelenske divljači. Mnogi gosti, na polasku, obavezno kupe i teglu dimljene ribe – deverike.

Jela koja smo kušali:  čvarci od šarana,

… marinirana dimljena deverika ;

…riblji paprikaš – fish,

…pržena kečiga s krumpir salatom,

…Doboš torta s 12 kora;

i ostali deserti …

Sva jela pratila su vrhunska vina vinarije Tonković.

Gosti dolaze s raznih strana: iz Beograda, Novog Sada, Vrbasa, Apatina, Subotice, iz Hrvatske. Mnogo je gostiju i iz Slavonije i Baranje koji samo pređu Dunav i stižu do čarde. Nakon  obilnog ručka  – mogu razgledati okolinu i uživati u plovidbi Dunavom.

Više fotografija na FB stranici : https://www.facebook.com/pg/Julio-Frangen-FOTO-756888277730458/photos/?tab=album&album_id=1395694200516526

Više informacija na:  www.annacaffe.com/pikec-carda.html

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *