Vinski grad na Špancirfestu

 

Vinski grad  otvorio je svoja vrata po treći put na ovogodišnjem Špancirfestu u Varaždinu.

Za posjetitelje će svaki dan, od 18. do 27. kolovoza, u vremenu od jedanaest sati pa do jedan iza ponoći, dvorište Palače Sermage na Trgu Miljenka Stančića biti vinska oaza ugodne  i otmjene  atmosfere.

Treći Vinski grad okupio je hrvatske vinarije:  Iločki podrumi, Feravino, Skaramuča, Badel 1862, Krauthaker, Belović, Solum, Lovrec, Kopjar, Mežnarić, Kostanjevec te udrugu Vinistra i distributera Vivat Fina Vina.

Također je ugostio slovenske vinarije Puklavec & Friends i Ptujsku klet, te mađarske vinarije Höldvolgy i Vylyan.

 

Za posjetitelje  hranu priprema provjereni zagrebački  Cheesebar  te dobro nam poznata Vindija, a priča se zaokružuje s vodom Römerquelle .

Kao i prijašnjih godina, i ovaj put će posjetitelji Vinskog grada imati priliku učiti kroz usporedne tematske degustacije, kušajući vina koja su za njih izabrali vinski profesionalci i vodeći eno-gastro stručnjaci.

Samo desetak dana kasnije, od 8. do 17. rujna, Vinski grad će gostovati na 52. Vinkovačkim jesenima. Na inicijativu organizatora Vinkovačkih jeseniVinski grad dolazi predstaviti neka od najboljih vina Međimurja, Istre, Dalmacije, Slavonije te Mađarske.


Na trgu bana Josipa Šokčevića, u središtu grada uz park, posjetitelji će imati priliku 10 dana uživati u vrhunskim vinima i prigodnim zalogajima, u posebno dizajniranom ambijentu kakav i priliči konceptu Vinskog grada. Kao i u Varaždinu, radno vrijeme će biti od jedanaest do sat iza ponoći, a vina će se prodavati na čaše i butelje po promotivnim cijenama.

PR: Laurusdan

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *