Korta Katarina Rosé – Pelješac u ružičastim tonovima

Korta Katarina Rosé 2016

Rosé KK 2016 jedinstveni je spoj zinfandela (tribidraga) i plavca malog. Plavac mali autohtona je hrvatska sorta, ovaj u roséu došao je s najboljih položaja na Pelješcu  – Postupa i Dingača. Postup mu daje mekuću i svilenkastu nježnost, dok Dingač ne skriva svoju snagu. Snagu Dingača umiruje crljenak, daje mu eleganciju pa je ovo vino doista lijepa kombinacija enologinje Nike Silić Maroević.

O vinariji

Američka obitelj Anderson prepoznala je potencijal i ljepotu pelješkog kraja te je u Orebiću na atraktivnoj lokaciji uz more, uz stari kameni hotel, sagradila vinariju koja je ubrzo postala poznata i prepoznatljiva po visokoj kvaliteti svojih vina. Ono što obitelj Anderson posebno ističe je ljubav prema autohtonim hrvatskih sortama, čvrst oslonac u tradiciji  i odlučan pogled prema budućnosti. U moderno opremljenoj vinariji turističkoga tipa, svo se vino, barem dijelom svoga vijeka, njeguje u drvenim bačvama. Vinarija Korta Katarina je izrazito otvorenog pristupa pa gosti mogu sudjelovati i u nekim dijelovima samog procesa proizvodnje.

 

Ljetna kombinacija

Južni krajevi Hrvatske u ljetno su doba puni smokava; mladih sireva ima sigurno po svim OPG-ovima, pa preporučam ljetnu kombinaciju smokava, pršuta, mladog sira (ili neutralne mozzarelle) u dressingu od limuna, meda i maslinovog ulja, uz pokoji listić bosiljka, ako se nađe u vrtu. Količine prema želji …

 Više na : www.kortakatarinawinery.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *