Gault&Millau u Hrvatskoj!

Ingrid Badurina Danielsson dovodi gastronomski vodič Gault&Millau u Hrvatsku!

Gault&Millau je prvi nezavisni međunarodni gastronomski vodič koji dolazi u Hrvatsku pod vodstvom Ingrid Badurine Danielsson, projektne direktorice Festivala mediteranske prehrane, suvremenih enoloških i gastronomskih trendova „Okusi Mediteran“  koji je ove godine uspješno održan 4. put u Šibeniku i okolici.

 

Gault&Millau jedan je od tri najutjecajnija međunarodna vodiča u svijetu gastronomije, a prepoznatljiv je po kuharskim kapicama koje dodjeljuje restoranima. Način ocjenjivanja standardiziran je za sve zemlje: restorani koji ispunjavanju kriterije Gault&Millauovih inspektora bit će uvršteni u vodič, a mogu dobiti od jedne do pet kuharskih kapica. Sa željom da izravno prati razvoj hrvatske gastronomske scene, Gault&Millau će svake godine ocijeniti hrvatske restorane, vina i gastronomske proizvode te ih predstaviti domaćoj i međunarodnoj javnosti.

Gault&Millau svoje će hrvatsko izdanje lansirati uoči ljeta 2018., zajedno s web stranicom i mobilnom aplikacijom u suradnji s tvrtkom Laniva, eksluzivnim partnerom Gault&Millaua za Hrvatsku.

 

Gault&Millau su 1962. godine osnovali nedavno preminuli Christian Millau i Henri Gault, a njihov je brend postao jedna od najutjecajnijih svjetskih referenci za restorane i hotele. Ta dvojica gastro kritičara prije gotovo 60 godina počeli su objavljivati seriju članaka o gastronomskoj ponudi u Parizu. Tako je nastao cijenjeni vodič koji je danas prisutan u više od 20 zemalja svijeta. Jedinstven je po tome što otkriva nove talente na modernoj gastronomskoj sceni koja se mijenja velikom brzinom. Njegova vrijednosje je nezavisnost i međunarodno umrežavanje. Stručni i anonimni inspektori Gault&Millaua rade u cijelome svijetu po istim metodologijama i kriterijima te ocjenjuju restorane različitih cjenovnih kategorija. To je veliko priznanje za Hrvatsku koja će, uz bok s velikim gastronomskim silama, ući u prestižnu obitelj Gault&Millau.  “Luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni” – filozofija je brenda Gault&Millau.

 

Više na: https://www.facebook.com/GaultMillau-Croatia-304655036667891/

4. festival Taste the Mediterranean, Šibenik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *