Craft piva & street food u Močvari

Jednodnevni  BeerYard Festival  koji je spojio craft pivo i  street food delicije u klubu Močvara.

Cijelu Hrvatsku trese craft groznica, a sve je krenulo u Zagrebu, logično je da Zagreb dobije festival na kojem su se  predstavile sve vodeće pivovare s craft scene. Uz craft pivovare  predstavili su se i craft pubovi Craft Room, Hop In i All in koji su za tu priliku točili piva koja se prethodno još nisu pila u Hrvatskoj.

Skoro pa paralelno, uz craft beer revoluciju, događa se i street food revolucija. Otvara se sve više ugostiteljskih objekata  koji pripravljaju samo hranu napravljenu od svježih namirnica, a pogotovo stavljaju fokus na burgere te je stoga i logično da se uz craft piva povežu burgeri i ostala jela koja pivu daju novu dimenziju.

U popodnevnim satima održale su se i pivske radionice unutar kluba Močvara.

Kroz radionice predstavljen je novi nezavisni pivski portal Pivarium, a posjetitelji  su saznalisaznati sve o poslovnim modelima pivovara, gdje su 3 pivovare, Nova Runda, Varionica i Zmajska pivovara, pričali svoja dosadašnja iskustva te dijelili savjete novim potencijalnim pivovarama uz stručno vodstvo pivskog sommeliera Domagoja Jakopovića Ribafisha.

A navečer smo mogli poslušati koncerte: Magula iz Šibenika, ESC Life i Muscle Tribe of Danger and Excellence iz Zagreba te Kraj programa iz Rijeke.

Craft beer by:
5th Element, ABA & BART & LELA
BaD BREWERY
Craft Room (craft bar)
The Garden Brewery (ekskluzivna promocija novih piva na festivalu)
Hop In Craft Beer Bar (craft bar)
Križevačka pivovara

LAB Split – Craft Brewery BARBA Pale Ale

Pivovara i pivnica Medvedgrad
Nova runda
Pulfer
Pivovara Mbc
Valens
Varionica
Varoška Pivovara
Zmajska pivovara

Street food by:
American bar Dollar (Osijek)
Bistro Šalša (Zagreb)
Yellow Submarine (Zagreb)
Burger bar (Zagreb)

više fotografija na: https://www.facebook.com/pg/Julio-Frangen-FOTO-756888277730458/photos/?tab=album&album_id=1465472223538723

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *