6. ZAGREB TOURFILM FESTIVAL

U Kaptol Butique cinema otvoren 6.festival turističkih filmova Zagreb Tourfilm Festival

Zaljubljenicima u putovanja na raspolaganju su filmovi u pet kategorija: promotivni filmovi do 3 i 7 min., promotivni filmovi do 60 min., TV reportaža te ekološki filmovi do 60 min. Ove godine prijavljeno je 520 filmova iz 76 zemalja, od kojih je njih 170 ušlo u 
konkurenciju za jednu od nagrada. Najbolje među njima odabrat će deseteročlani stručni žiri, koji čine relevantni domaći i europski stručnjaci. Predsjednik žirija je Gorjan Tozija, v.d. direktor Makedonske Agencije za film.

Ponajbolji filmovi prikazivati će se u malom filmskom maratonu u Kaptol Boutique Cinema, Nova Ves 17, i to 14. rujna od 14 do 21 sat, a ulaz je besplatan. Program festivala dostupan je na na webu FB stranicama festivala.
Posebno su zanimljivi radovi iz zemalja poput Kraljevine Bahraina, UAE-Dubai, Turske, Portugala, Danske, Bangladeša, Australije itd.


Uz bogat filmski program za publiku je pripremljen i velik broj nagrada naših donatora od kojih izdvajamo: Turkish Airlines, Vinarija Kalazić , Vina Barun i Puhelek – Purek, Matea Nesek General Trading L.L.C., OPG Nedjeljka Jurin – Otočni proizvod. Festivalskim gostima iz svijeta Turistička zajednica grada Sveti Ivan Zelina predstavit će svoje turističke potencijale.

Već drugu godinu na festivalu sudjeluju i fakulteti za turizam iz Slovenije: Fakulteta za turizem – Univerza v Mariboru i Turistica Univerza na Primorskem, čiji studenti odabiru najbolji turistički film prema njihovom mišljenju.

Festival pratite na:
facebook.com/Zagreb.Tourfilm.Festival
zagreb-tourfilm.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *