Berba u Feravinu!

Feričanačka berba grožđa, 15. rujna, Feravino, Feričanci

Da berba grožđa itekako može biti atraktivna uvjerili su se svi koji su prošlog vikenda posjetili Feričance, mjesto u kojem je vino više od pića.

Natjecanjem u berbi grožđa službeno je završena prva sezona atraktivne team building ponude. Feričanačka berba grožđa  jednodnevni je turistički program koji u okruženju šuma i zelenih vinograda provjereno zabavlja, opušta i puni baterije.

Iako je turistički program berbe ovog vikenda službeno završen, u vinogradima Feravina ostalo je još posla za vrijedne berače, koji unatoč svim čudima tehnologije grožđe i dalje beru ručno.

Druženje u vinogradu ne završava. Nastavlja se u Vincilirskoj kući, obnovljenom ugostiteljskom objektu uz bogatu slavonsku trpezu, gostoljubive domaćine i odlične tamburaše te neizostavna vina iz jednog od najpoznatijih hrvatskih podruma.

Marijan Knežević, glavni enolog Feravina kaže kako se u podrumu fermentacije jako dobro odvijaju, mošt miriši, a podrum je pun lijepih aroma.

Stari podrum Feravina izgrađen je još 1804. u središtu Feričanaca i najbolja je polazna točka za vinsku pustolovinu. Tu ćete doznati da je feričanačko vino kroz povijest bilo vjerni pratitelj poznatim piscima i skladateljima ovoga kraja. Čest gost ovdašnje plemenitaške obitelji Mihalović bio je i Franz Liszt, poznati skladatelj koji je inspiraciju za svoja glazbena djela pronalazio upravo u vrhunskoj feričanačkoj kapljici.

Ove godine Feravino je iznenadilo prvom kupažom frankovke, merlota, cabernet sauvignona i cabernet franca. Cuvée Miraz 2015., suho je vino modernog stila, a ručno brano grožđe dolazi s tri vinorodna feričanačka položaja Srednjaka, Zoljana i Goveđe Glave. Njegova izražena voćnost  harmonično se spaja s lijepo uklopljenim herbalnim i začinskim nitima. Rubinske je žive, kompaktne, gotovo neprobojne boje. Intenzivno je koncentrirano i začinjeno aromama hrasta, začina, tamne višnje i zrelih šljiva. Snažnoj kompleksnosti i mirisu pridonose i lijepo usklađene arome kave, tamne čokolade, duhana i vanilije. U ustima je mekano, savršenog balansa između voćnosti, pikantnosti alkohola i zadimljenosti začina. Završetak je voćni, mirodijski, naglašene svježine, koja potiče sočnost i živahnost.

Cuvée Miraz 2015. – apsolutni hit jeseni!

http://feravino.hr/

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *