Traminac Radosh 2016, vina Papak

O vinu

Nježne je žute boje, ugodnoga mirisa ruža i meda sa cvjetnih livada. U okusu kremozan, slatkast iako suh, elegantan i dopadljiv. Mekoća i nježnost njegove su karakteristike, iako ne traje dugo, ipak ostavlja trag. Lijepo se sljubio uz predjelo  – salatu od potočarke s roquefortom, komadićima parmiggiana, malo abate kruške i oraha. Par kapi maslinovog i par kapi limuna. Taman da se poslože svježina i osjećaj slatkoće. Cijena: 55,00 (maloprodajna, podrum)

O vinariji

Vinogradi obitelji Papak protežu se na 13 hektara na položaju Radoš,  najistočnijem vinorodnom položaju u Iloku, ali i u cijeloj Hrvatskoj. Radoš se nalazi na obroncima Fruške gore,  zaravnima pada prema Dunavu na južnim i jugozapadnim ekspozicijama na kojima sunce omogućuje vinovoj lozi da iskoristi sav svoj potencijal i osigura vrhunsku kvalitetu grožđu, a potom i vinu.

O vinaru

Mladen Papak, diplomirani je inženjer agronomije, bio je dugogodišnji enolog i direktor Iločkih podruma, danas na čelu svoje obiteljske vinarije, s vlastitom proizvodnjom grožđa i vina. Na mjestu gdje mu je nekad bila rodna kuća, danas je vinarija s kušaonicom. Već od djetinjstva Mladen je pomagao roditeljima u vinogradu, zavolio grožđe pa nije bilo teško odabrati studij. Radeći s vinovom lozom i vinom – ljubav prema vinu prenosi na sina koji nastavlja obiteljsku tradiciju.

 

Više na:  http://www.vitis-papak.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *