DENI SRDOČ & Miele masterclass

Master class chefa Denija Srdoča iz JRE restorana Draga di Lovrana koji odista jest “vrijedan svakog zavoja” kako zbog spektakularnog pogleda tako i zbog iznimne kuhinje, jedan od niza masterclassova koje JRE organizira u Miele luksuznom showroomu u Zagrebu.

 

Chefovi kuhaju u prosjeku jednom mjesečno, svaki puta to je drugi chef i tako je još od travnja 2016, s idejom da se sjedini snaga brandova – Miele & JRE & Miva galerija vina –  koji dijele iste ključne vrijednosti:  vrhunsku kvalitetu, inovaciju, znanje.

Na svakom od masterclassa u formi hands-on radionica, polaznici kušaju različite stilove u gastronomiji, stjeću praktična znanja iz ruku vrhunskih chefova i otkrivaju kako u potpunosti iskoristiti performanse Miele uređaja.

Kao bi doživljaj bio potpun, kreacije chefova na svakoj radionici prate etikete Miva galerije vina, a dobrodošlicu uvijek i beziznimno obilježe ekskluzivni francuski mjehurići – ovoga je puta to bio Moet Chandon vintage šampanjac iz 2008. Budući da JRE chefovi svoj posao stavljaju u kontekst cijelog dojma, na svakoj radinioci uz pojašnjenje tehnika i namirnica, posebna pažnja posvećuje se prezentaciji vina ali i vinskih čaša branda Riedel. Slike u nastavku kazat će najvjernije o guštima polaznika, a prilažemo i jelovnik s kartom pića.

WELCOME:

  • Kokot tartar na foccaci

  • Pate foie na briocheu
  • Marinirani škampi na schiacciata

Moet Chandon Grand Vintage 2008 0,75 

  • Ceviche , marinirana trilja, patarača, kozica u limunovom soku, emulzija od naranče, meda i maslinovog ulja, liquid gel peršina, julienne mladog luka, zemlja od crnog baškota, suprime od naranče i tostirani pinjoli

Planeta Chardonnay 2016 0,75 (Sicilija) 

  • Svinjska potrbušina 48h/62C, čips od kože, jus svinjski, ukisenjena gorušica, chutney cikle/jabuke, rimski njok i prah kore jabuke/cikle

Batič, Angel 2011 (Slovenija)

  • Dunja (poširana i krema), topli umak lješnjak, zaher biskvit sifon i crumble lješnjaka

Adžić Graševina izborna berba 2010  0,5

https://www.miele.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *