Tikveš Wine Experience & MW Peter McCombie

 Master of Wine – Peter McCombie proveo je goste  kroz vinsko putovanje poznate makedonske vinarije Tikveš, gdje su gosti mogli iznenaditi svoje osjetilne pupoljke vinskim delicijama.

Specijalni gost na ovom eventu bio je renomirani svjetski konzultant i co Chairman International Wine Challenge-a „Master of Wine“ Peter McCombie. Gostima je pružena prilika da putem pomno odabrane selekcije vina upoznaju podneblje iz kojeg potječu vina Tikveš te otkriju filozofiju proizvodnje vina, karakteristike te sve njihove prednosti.

Glavni direktor vinarijeTikveš, Radoš Vukićević je naglasio kako „Tikveš“ ima ambiciju postati svjetski poznati vinski brand te dodao, kako to podrazumijeva i približavanje najvišim svjetskim standardima u proizvodnji vina što se potvrđuje brojnim nagradama na svjetskim natjecanjima koje Tikveš osvaja i to u prosjeku više od 50 svake godine. Tikveš kao vinarija, i renomirana tvrtka svakako cijeni hrvatsko tržište, te ovaj Wine Experiance smatra samo jednim od koraka u približavanju brenda Hrvatskim potrošačima.

Na gala večeri predstaviljeno je 5 vrsta premium vina iz ponude vinarije „Tikveš“ koja su dostupna i na Hrvatskom tržištu, a sljubljena su s pripadajućim jelima iz kuhinje Hotela Westin.

Marinirani jadranski škamp na kremi od slanutka, carpacio od orade na mariniranoj tikvici i tuna u sezamu na salati od komorača 

Alexandria Cuveé belavintage 2017

Rolada od brancina punjena škampima na zelenom rižotu s prženom cherry rajčicom

Bela Voda (bijelo) vintage 2016

Teleći medaljon na maslacu u umaku od tartufa, složemac od patliđana i rajčice te punjeni krumpir

Vranec Special Selection, vintage 2015

Sorbet od grejpa

Dalmatinska pašticada s domaćim njokima & Bela Voda (red), vintage 2015

Čokoladni mousse s umakom od naranče

Temjanika Special Selection, vintage 2017

 

https://www.quintessentially.com/

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *