Plavci u Klubu Književnika

U četvrtak, 1.veljače 2018. u restoranu Klub književnika u Zagrebu, Trg bana Jelačića 7/1, održao  se wine tasting „Pelješac u Zagrebu“. Manifestacija se održala od 19 – 24 sata, a osim u biranim vinima posjetitelji su uživali u slasnim zalogajima i živoj glazbi.

„Ovo je prvo organizirano predstavljanje peljeških vinara ikad održano u Zagrebu. Jako smo ponosni što u metropolu dovodimo čak deset peljeških vinarija koje će ukupno predstaviti više od 35 vinskih etiketa.

Riječ je uglavnom o manjim proizvođačima, koji svoju ukupnu proizvodnju gotovo cijelu rasprodaju tijekom turističke sezone. Stoga je ovo jedinstvena prilika za kušanje vina koja je u uobičajenim okolnostima teško ili čak nemoguće pronaći u Zagrebu“ – ističe Irena Lučić, organizatorica manifestacije i voditeljica udruge.

Wine tasting „Pelješac u Zagrebu“ organiziran je u suradnji s udrugom „Plavac mali – Pelješac“ te uz potporu općina Janjina, Orebić i Ston.

Na manifestaciji „Pelješac u Zagrebu“ zagrebačkim vinoljupcima i brojnim turistima predstavili su se vinarije Ledinić, Lučić, Jurović, Matković, Arambašić, Dingač-Skaramuča, PZ Postup, PZ Dingač, Pelješki vrhovi PZ Janjine i PZ Putnikovići. Glavna zvijezda ove vinske priče je, naravno, plavac mali, najpoznatija i svjetski cijenjena hrvatska autohtona sorta, koju si nazočni vinoljupci  kušali u raznim varijantama – od barriquea do desertnog vina, te kao selekcije s položaja Postup i Dingač.

Osim prilike za degustaciju vina po popularnim cijenama, posjetitelji su imali priliku upoznati vinare, saznati više o izloženim vinskim etiketama te su uživali u instrumentalnoj glazbenoj kulisi koju je osmislio mladi pijanist Damir Vlašić.

Za potpuni hedonistički doživljaj tu su bili ukusni slani zalogaji pršutane Smjeli, te My3Cakes – kreativni cupcakesi, mlade hrvatske poduzetnice Martine Miletić, koja je za ovu priliku osmislila kolačić koji se savršeno sljubljuje sa plavcem.

„Bio je to pravi mali godišnji odmor, na kojem smo zajedno prizvali u sjećanje mirise mora i soli.“ – poručili su iz udruge Vinoljupci.

Dodatne informacije o wine tastingu „Pelješac u Zagrebu“ i udruzi Vinoljupci potražite na www.vinoljupci.com.hr kao i na www.facebook.com/vinoljupci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *