MES – EKO

Novi projekt Ivana Juga i Gorana Kočiša upravo je otvorio svoja vrata. Radi se o  butik-mesnici MES – EKO novoj gastro ponudi u Zagrebu. Vrsni dvojac oko sebe je okupio profesionalni tim koji će po njihovim napucima stvarati mesnu čaroliju tik do Noela, u prostoru koji je bio ispunjen slasticama Petre Jelenić, nekadašnjem Maku na konac, u Dukljaninovoj ulici.

Sama ideja je da ponuda u mesnici bude nešto zdravo, ekološki proizvedeno, poznatog podrijetla  i bez nedoumica kako je došlo od polja do stola. Mala oaza u moru uvoznih proizvoda koji ispod etikete kriju sve i svašta. Tako da će se mesna ponuda bazirati na mesu crne slavonske svinje – crnoj kraljici slavonske ravni koja se opet vratila na staru slavu. Ako ne i postala još slavnija jer se važnost izvanredne kvalitete mesa sve više cijeni u krugovima onih koji obraćaju pozornost na kvalitetu onoga što jedemo.

Kupcima i gostima Mes-eka ponuditi će se sve što se može proizvesti od crne slavonske svinje; od klasičnih rezova mesa do larda, špeka, čvaraka, tlačenice, iznutrica do kulena, krvavica, svježih i suhih kobasica, a sve uz stručni konzalting mesara Antea.

Sve mesne delicije je odabrao chef Kočiš  dok su vina po izboru sommeliera Ivana Juga, a uglavnom će u ponudi biti vina do  kojih se u Hrvatskoj teško dolazi, a cijena će im biti tek malo veća od nabavne. U skladu s ideologijom mesnice, prednosti će imati ekološka i biodinamička vina, a tko zna, možda se u nekom trenutku na policama nađe i izbor finih sireva.

Kad je riječ o dizajnu prostora i energiji kojom ugođaj mesnice djeluje na svoje kupce, vrijedit će jednaka filozofija kao i s restoranom; osmišljena je s namjerom da se gost osjeća kao da upravo tamo pripada. 

Na počasnom mjestu u mesnici stoji crvena Berkelica, kraljica među rezalicama. A na njoj se najlakše demonstrira sva ljepota rezanja delikatesa direktno s pulta . Kočiš i Jug naglašavaju kako je njihova premisa iskreni pristup bez maskiranja ili mistifikacije, a najavljuju i edukativne izlete, na kojima će se uz dobar roštilj, zabavu i razgledavanje farme u Mandićima moći doznati nešto više o uzgoju veličanstvenih hrvatskih fajferica.

http://www.noel.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *