ZV – HOTEL&GASTROTEH, NAUTIKA i FESTIVAL MASLINA

Na Zagrebačkom velesajmu u nedjelju, 25. veljače završili su Zagrebački sajam nautike, jubilarni, 10. Hotel&Gastroteh i Festival maslina.

Od srijede, 21. veljače na 19.000 kvadrata izlagalo je 455 izlagača iz 25 zemalja. Ovogodišnji sajam Nautike bio je najveći sajam u ovom desetljeću. Zabilježen je rast od 10% u izložbenom dijelu sajma i porast izloženih plovila od 8% u odnosu na prošlogodišnje izdanje. Izložene su čak 24 hrvatske premijere i 2 svjetske premijere plovila.

U akciji za autističnu djecu slikovito nazvanoj Ne dišemBudimir Šobat Buda, ronilac Društva za podvodne sportove Zagreb, učinio je, za mnoge nezamislivo, nešto što još nikome u svijetu nije uspjelo – zadržao je dah 24 minute i 11 sekundi u statičkom zaronu na dah. Na taj je način želio pridonijeti podizanju svjesnosti o autizmu te je organizirana humanitarna akcija s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć Centru za autizam.

U sklopu sajma Hotel&Gastroteh održan je Mainardi Pizza Cup, tradicionalno natjecanje na kojem se birao najbolji hrvatski pizza majstori. Glavna nagrada je plaćena kotizacija za svjetsko prvenstvo u Parmi i Napulju, a pobijedili su: Edo Osmić, Anthony Faraguna i Ivana Pinter.

CRO TOP 10 tradicionalno je kuharsko natjecanje koje se već dugi niz godina održava na velesajmu u sklopu sajma Hotel&Gastroteh. Ovogodišnje natjecanje imalo je i posebnu draž jer je ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za Bocuse d’Or, najprestižnije kuharsko natjecanje na svijetu.

Pobijedio je Zlatko Novak, kuhar iz varaždinskog restorana Bedem. Uspio je u jakoj konkurenciji obraniti prošlogodišnji naslov.

U istom terminu, od petka do nedjelje, održan je i Festival maslina. Ova manifestacija postala je tradicionalno godišnje zimsko druženje građana Zagreba sa maslinom i maslinarima i izvrsna prilika za okupljanje najboljih maslinara iz Hrvatske i susjednih zemalja te prezentiranje njihovih najboljih ulja.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *