Breakfast kod Chelavog

Subotnji kasni doručak u bistrou Duck

Igor Gudac i Iva Savić ( Iva Culinary Postcards) pripremili su omiljene klasike doručka na malo drugačiji način. Tako je chef Igor promovirao novu  gastro ponudu koju će gosti moći konzumirati u njegovom bistro svake subote od 9 do 13 h.

“Htjeli smo ljudima u Zagrebu ponuditi bogati kasni doručak o kakvom svi sanjamo vikendom. Tako su se na meniju našla raznolika jela, i slatka i slana, koja su gosti mogli kombinirati za potpuni užitak. Od slatkih jela, u kategoriji “zdravijeg” doručka, našli su se chia puding i zobena kaša. Chia puding radili smo s bademovim “mlijekom” (u vlastitoj izradi) i služili u kombinaciji s pekmezom od naranče, kikiriki maslacem i domaćom čokoladnom granolom. Zobenu kašu s mrkvom i začinima služili smo s kokosovim mlijekom i krokantom od oraha i sezama. Pored ovoga, na meniju su bila neizostavna namirnica doručka/bruncha – jaja, koja smo služili u dvije varijante – kao kajganu (scrambled eggs) s komadićima hrskave pancete i svježim rotkvicama, i u dekdentnom izdanju, pohana, na kruhu sa sotiranim ćimulama kelja i Crème fraîche. Osim toga, na meniju se našla i salata od pečene cikle s blitvom, humusom i jogurt dresingom, te palačinke za one slatkog zuba, služene s čokoladnim ganacheom i pastom od lješnjaka” ispričala nam je Iva ponešto o svemu ponuđenom.

A sve to kao i još mnogo više možete vidjeti na njenom blogu – http://www.culinary-postcards.com gdje se Iva, kroz pretežito vegeterijanski pristup pripremanju hrane, koristi raznim kombinacijama namirnica te otkriva nove vrsta pripreme hrane, a sve to držeći se sezonske ponude i pazeći da sve što jedemo bude ukusno i kvalitetno.

Chia puding s bademovim “mlijekom”

 Kremasta zobena kaša s krokantom od oraha

Pohana jaja na kruhu sa sotiranim ćimulama kelja i Crème fraîche

Salata od pečenog korjenastog povrća s humusom

Kajgana (scrambled eggs) s komadićima hrskave pancete i svježim rotkvicama

Torta od palačinki s kremom od lješnjaka

https://www.facebook.com/duckzagreb/

Više fotografija na: https://www.facebook.com/pg/juliofrangenfotofoodie/photos/?tab=album&album_id=1640840272668583

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *