Wine VIP Event – Brtonigla 2018.

Cijelo područje općine Brtonigla blago je nagnuto prema moru, pa su obronci uokolo idealni za vinograde u kojima izvrsno uspijevaju nadaleko poznate istarske sorte malvazija. teran i muškat te merlot, cabernet sauvignon, chardonnay i druge sorte. Unatoč malom broju stanovnika Općina Brtonigla ističe se velikom količinom proizvedenog vina – nalazi se na prvom mjestu u Istri prema odnosu količine vina po stanovniku, a na njezinu malom prostoru ostvaruje se čak 10% ukupne proizvodnje vina u cijeloj Istri! Mnogi od najpoznatijih istarskih vinara smjestili su se upravo ovdje, osiguravši Brtonigli naziv ”grad vina” što potvrđuje i desetogodišnje članstvo u međunarodnoj udruzi Gradovi vina (Citta del vino). Idealno mjesto za organizaciju WINE VIP EVENTA!

Međunarodna konferencija vrhunskih vinskih znalaca “Wine VIP event”u Brtonigli u organizaciji tvrtke Dantes – Ricerca mercato i njezina vlasnika Dantesa Begića bio je događaj s velikom važnošću za hrvatski turizam i njegovu kvalitetniju ponudu i uslugu, ali i za poljoprivredu jer je konferenciji bio cilj povezati vinare i ostale proizvođače direktno s ugostiteljima i hotelijerima.

Bilo je to stručno edukativno druženje usmjereno prema ugostiteljima, hotelijerima i turizmu općenito. Izvrsni predavači i ciljani gosti, važne teme, naglasak na edukaciji – pokazale su da je organizator Dantes – Ricerca Mercato na izvrsnom putu i sigurni smo da će svi sljedeći događaji biti još bolji.

Filip Savić, sommelier

Karina Rupena Perdec  & Emil Perdec, sommelieri

Kušanje mladih berbi malvazija

Malvazije Cattunar, Veralda, Capo, Novacco & Filip Savić

Vino na visokoj peti –  Ana Peršurić Palčić i Marija Vukelić

Prigodni zalogaji …

Kušanje za VIP goste.

 

Pršut Jelenić

Suwi Zlatić, sommelier

Mario Meštrović, sommelier

Vina Lunika

Dantes Begić i Mira Šemić, sommelierka

 

Izvrsni predavači i ciljani gosti, važne teme, naglasak na edukaciji – pokazale su da je organizator Dantes – Ricerca Mercato na izvrsnom putu i sigurni smo da će svi sljedeći događaji biti još bolji. Vidimo se u travnju u Vodicama i Splitu!

Više fotografija na: https://www.facebook.com/pg/juliofrangenfotofoodie/photos/?tab=album&album_id=1648334981919112

VIše o događaju na: http://dantes.biz/

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *