GARDEN BAR & KITCHEN

16 tapova s točenom craft pivom ponosno stoje iza šanka u novootvorenom THE GARDEN BAR & KITCHEN bistrou koji je tim iz pivovare The Garden Brewery otvorio u Preradovićevoj ul.12, u centru Zagreba.

Iza cijelog projekta stoji simpatični Englez Nick Colgan svima znan kao organizator ljetnog Garden festivala u Tisnom kod Šibenika, ali i vlasnik najveće craft pivovare u Hrvatskoj – The Garden Brewery  na zagrebačkom Žitnjaku.

„ The Garden Bar & Kitchen otvorili smo prošlog tjedna i zamišljen je kao bistro /pivnica gdje će se moći pojesti nekoliko konkretnih jela kao i malih zalogaja, a sve se sljubljuje uz ponudu naših 14 craft piva plus dvije gostujuće pivovare ( Zmajska pivovara i Beawertown brewery ) koja će se mijenjati prema interesu pivopija. Želja nam je da naši gosti mogu u centru Zagreba  imati mjesto za cjelodnevni boravak uz odabranu ponudu hrane, pića i vrhunsku glazbu s gramofonskih ploča koja će se puštati u samom prostoru našeg lokala. Isto tako, početkom 5.mjeseca planiramo otvaranje još jednog Garden prostora u Dvorcu Zrinski, u Čakovcu, a u planu nam je širenje u London pa možda i do Budimpešte – very soon!“ ispričao nam je Nick.

Kreatorica koncept jelovnika je chefica Priska Thuring koja se, kao konzultant, prihvatila izazova sljubljivanja hrane i piva za novi Gardenov projekt. Priskina uloga bila je osmisliti koncept od četiri jela (kruh, friteza, grill i zdjela) te mala jela kao što su prženi popcorn chicken, čips od batata i tortilla chips sa chili con carne umakom, stvorena da se dijele među ekipom.
A glavna chefica  kuhinje Garden bar & kitchen  simpatična je Anja Alduk, publici možda najpoznatija po svom nastupu u showu 3, 2, 1, kuhaj! 2015. godine. Po završetku studija biologije odlučila se iskušati u nečem sasvim novom te se posvetila kuhanju, a ovaj posao je njen veliki početak. Zajedno sa Priskom potpisuje mali, i jednostavan, jelovnik sa svega nekoliko glavnih jela koja smo  probali:

Tofu u indijskom umaku s maslacem i rižom uz koji smo kušali Garden IPU ( India Pale Ale )

Rumpsteak – na salati od radiča i butter nuta s grubo naribanim paškim sirom sljubljen s Garden Stoutom

Jadranske kozice u pivskom tijestu  i Garden CIPA (Citrus India Pale Ale)

Te za desert čokoladni mouse s Garden Stoutom

Nakon svih ovih predobrih  iznenađenja za nepce možemo samo preporučiti ovo mjesto kao novu  gastro lokaciju za svakodnevno druženje nakon posla, ali i u slobodno vrijeme.

http://thegarden.hr/brewery/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *