ŠkrletOVO PARTY 2018!

ŠkrletOVO PARTY! održava se u subotu 7.4.2018. godine u Ivanić-Gradu, u zgradi Pučkog otvorenog učilišta, od 18-22 sata.

Na ovom  događaju najpoznatiji moslavački proizvođači škrleta predstavljaju svoje škrlete te ostala vina iz vlastite proizvodnje. Posjetitelji i vinski zaljubljenici će kroz kušanje, razgovor i druženje s vinarima  – Florijanović, Ilovčak, Jaram, Kezele, Miklaužić, Mikša, Trdenić i Voštinić-Klasnić – imati u priliku upoznati ovu autohtonu moslavačke sortu. Uz škrlete iz redovne berbe 2017., bit će predstavljena i  vina poput škrleta kasne berbe, narančastog, odležanog pa čak i pjenušavog! Kako bi ovo bio pravi vinski party, posjetitelje će zabavljati „Fine & Jazzy Bouquet“. Također će se moći kušati male mesne zalogaje, moslavačke bučnice te domaća bučina ulja.

ŠkrletOVO PARTY! održava se u okviru ŠkrletOVA 2018, poludnevne manifestacije posvećene autohtonoj moslavačkoj sorti škrlet. Program ovogodišnjeg, drugog po redu ŠkrletOVA u organizaciji Udruge škrlet Moslavina, Turističke zajednice i Grada Ivanić-Grada, koji je ujedno i pokrovitelj manifestacije, sastoji se od stručnog dijela i ŠkrletOVO PARTY-ja! otvorenog za javnost.

Posljednjih nekoliko godina svjedočimo renesansi ove pomalo zaboravljene i podcijenjene vinske sorte. Kao i brojne druge hrvatske autohtone sorte i škrlet je dugo vremena bio zanemarivan, no uz iznimno zalaganje vinara i stručnjaka te potporu lokalne zajednice i vinskih zaljubljenika polako, ali sigurno nalazi svoj put do vinske publike.

Cijena ulaznice je 80 kuna, uz neograničenu konzumaciju vina. Za posjetitelje iz Zagreba organiziran je prijevoz po promotivnoj cijeni od 25 kuna. Više informacija možete pronaći na Facebook stranici: https://www.facebook.com/events/323015251553012/

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *