5. Dubrovnik FestiWine

“Vrijeme je za vino!“ – 5. međunarodni vinski festival „Dubrovnik FestiWine“ održat će se od 16. do 22. travnja 2018. godine, u Dubrovniku.

Središnji događaj ovogodišnjeg Dubrovnik Festiwinea  biti će izložba vina  koja će se održati u petak i subotu, 20. i 21. travnja 2018. godine u prekrasnom ambijentu Sunset Beacha u uvali Lapad. Tijekom izložbe vina, uz susrete vinskih profesionalaca s vinarima, održat će se predavanja i kušanje vina, ali i vrlo atraktivne vinske i kulinarske radionice poput „Gault & Millau“ masterclass radionice japanskog chefa Ippei Uemure i radionice mreže  “Salon of Sparkling Wines” – “Susret u pjenušavoj čaši: Hrvatska & Slovenija”, 20.04.2018., u petak, 18.30 h – 19.30 h. koju će voditi   Nina Levičnik, arhictect & sommelier i prof. Marija Vukelić, Wset Level 2.

U sklopu Dubrovačke vinske setemane,  ugostitelji će nuditi kreativne menije sljubljene s biranim vinima naglašavaju pripadnost festivalu pridonoseći širenju vinske kulture.

Pored već spomenutih događanja, već tradicionalno tijekom Dubrovnik FestiWinea naslijepo se kuša i bira vino koje se najbolje sljubljuje uz autohtonu deliciju, stonsku kamenicu. Uz atraktivan „Blind date: In love with Ston Oysters“, održat će se i „Dubrovnik FestiWine Trophy“, ocjenjivanje vina u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim, sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, na čelu s predsjednikom ocjenjivačkog tima Bojanom Kobalom, bira najbolja vina festivala.

Zanimljivost festivala je gastro spektakl „Dubrovnik FestiWine Gala“ svečana večera koja će se održati 19. travnja 2018. godine u hotelu Excelsior. Na njoj će se uz sedam pobjedničkih vina s prošlogodišnjeg festivala predstaviti kreativna kuhinja mladih, ali dokazanih chefova: gosta Igora Jagodica iz Slovenije i domaćina Petra Obada. Kao i prošlih godina, cjelokupan prihod namijenjen je stipendiranju mladih talenata iz područja kulinarstva i sommelierstva.

Više o programu festivala na službenim stranicama:

http://www.dubrovnikfestiwine.com/hr/

Facebook

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *