Dantes Begić – tvorac WINE VIP događaja koji podižu gastro i vinski turizam Hrvatske na višu razinu

U mnoštvu istih ili sličnih događaja eto nam jednoga zanimljivog i drukčijeg. Pokrenuo ga je ljubitelj vina i organizator događaja Dantes Begić sa svojom tvrtkom Ricerca Mercato, agencijom za marketing, istraživanje tržišta i event management.

U samo dva mjeseca organizirao je četiri uspješna događaja – u Opatiji, Brtonigli,  Vodicama i u Splitu. Wine Vip Event prepoznat je kao važan edukativan događaj gdje se uz stručna predavanja i vrhunske govornike uživalo u druženju i degustiranju vrsnih proizvoda partnera eventa – u vinu, tartufima, pršutu, kobasicama, siru, likerima i ostalim delicijama. Dantes je svoje predavače odabrao prema stručnosti i preporuci prijatelja i znalaca – i tako je dobio jedan od najpozitivnijih vinskih događaja održanih u Hrvatskoj. Iskrena radost i zahvalnost organizatora osjećala se na svakom koraku, a osmijeh nije silazio s lica predavača i sudionika.

Događaj je privukao ugostitelje i turističke djelatnike te izlagače – vinare i  proizvođače delicija, a cilj je bio upravo spojiti te dvije važne strane kojima se gradi gastro i vinski turizam.  Dantes je svoje događaje započinjao rimskom poslovicom: Da bi upoznao jedan narod, sjedni za njegov stol, probaj njegovu hranu i pij njegovo vino!i time jasno naglasio svoju misiju: povezati najvažnije segmente turističke djelatnosti sa ciljem širenja ponude i produljenja turističke sezone.  Svaki je događaj bio detaljno isplaniran –  a Dantes je odlučio svakim novim događajem dignuti ljestvicu više. I ide dalje u tom smjeru … prema gore.

Dantesovi govornici bili su pomno „raspoređeni“,  predstavili su stručne i važne edukativne sadržaje (tko je sommelier, kako sljubiti hranu i vino, kako napraviti vinsku kartu, zašto je važno konstantno educirati se),  preko manje zahtjevnih tema kojima se naglašava da priča često nosi marketing i prodaju, od velikih dama Champagne do važnih vinskih dama današnjice  – „Vino na visokoj peti“,  do iznimno važnih komunikacijskih i motivacijskih tema: „Prodaja srcem i razumom“ i  Pobjednici nikad ne sumnjaju jer tko sumnja ne pobjeđuje!” kojima se zaokružuje sve ono što uspješan sommelier mora imati: klasična znanja sommeliera, govorne  i komunikacijske vještine, sposobnost prepoznavanja želja klijenta i prodaje, te nadasve elegantan i fini nastup kojim će se vino bez problema predstaviti i prodati – uz osmijeh i iskrenu radost zbog zanimanja kojim se bavi. Bez arogancije i prepotencije. Iskreno, radosno i stručno.

 

Dantesova je ideja da se ponuda vinskog turizma stalno nadograđuje različitim sadržajima – a upravo su ovakva događanja i prigodni stručni skupovi iznimno važni za obogaćenje turističke ponude i za produljenje turističke sezone Hrvatske. Bravo Dantes! Željno očekujemo nove događaje i nove teme!

Više na:  www.dantes.biz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *