ZAVRŠENO 5. IZDANJE VINSKOG FESTIVALA DUBROVNIK FESTIWINE

U subotu, 21.4. je na Sunset Beachu u uvali Lapad održana završna večera jubilarnog 5. vinskog festivala Dubrovnik FestiWine koji se održao u Dubrovniku u razdoblju od 16. do 22. travnja 2018.godine. Organizacijski tim Dubrovnik FestiWine-a zahvalio se brojnim vinarima izlagačima, prijateljima, partnerima i sponzorima festivala. Trinaest članova žirija međunarodnog…

U subotu, 21.4. je na Sunset Beachu u uvali Lapad održana završna večera jubilarnog 5. vinskog festivala Dubrovnik FestiWine koji se održao u Dubrovniku u razdoblju od 16. do 22. travnja 2018.godine.

Organizacijski tim Dubrovnik FestiWine-a zahvalio se brojnim vinarima izlagačima, prijateljima, partnerima i sponzorima festivala. Trinaest članova žirija međunarodnog sastava na čelu s enologom Bojanom Kobalom tri dana su kušali i ocjenjivali 150 različitih vina iz Hrvatske, Hercegovine, Slovenije i Makedonije. Pobjednici Dubrovnik FestiWine Trophya su:

 

  • Najvišu ocjenu među suhim bijelim vinima postiglo je vino Skaramuča Elegance Pošip 2016. proizvođača Dingač-Skaramuča d.o.o. vinogorja Korčula s osvojenih 91,63 boda(zlato)
  • Najvišu ocjenu među ružičastim vinima postigla su vina Bovin Ana Marija Rosé 2017. proizvođača Bovin Winery vinogorja Tikveš i Rosé Bačić 2017. proizvođača OPGZlatko Bačić iz Blata, vinogorje Korčula s osvojenih 84,88 bodova (bronca)
  • Najvišu ocjenu među suhim crvenim vinima postiglo je vino Pinot crni 2009. Proizvođača Vina Kalazić vinogorja Baranja s osvojenih 92,50 bodova (zlato).
  • Najvišu ocjenu među vinima s ostatkom šećera postiglo je vino Malvasija dubrovačka Karaman 2016. vinara Nika Karamana vinogorje Konavle s osvojenih 95,25 bodova (veliko zlato)

  • Najvišu ocjenu među biser vinima i pjenušcima postigao je pjenušac Misal Blanc de Noir 2013. proizvođača Đordana Peršurića vinske podregije Istra s osvojenih 88,86 bodova (srebro).
  • S osvojenih 93,38 bodova (zlato) vino Bovin Imperator 2015. proizvođača Bovin Winery iz Tikveša, vinogorje Tikveš najbolje je ocijenjeno – crveno vino.
  • S osvojenih 92,29 bodova (zlato) Vino Dingač 2011. proizvođača PZ Dingač i vinarija iz Potomja vinogorje Pelješac najbolje je ocjenjeni Plavac mali, Dingač, crveno vino Dubrovačko-neretvanske županije, vino vinogorja Pelješac.
  • S osvojenih 91,00 bodova (zlato) Prošek Elyson 2016. proizvođača Obrt Zure iz Lumbarde, vinogorje Korčula najbolje je ocjenjeni – grk
  • S osvojenih 84,88 bodova (bronca) vino Quattro Chardonnay 2017.  Vinograda Volarević, vinogorje Neretva najbolje je ocjenjeno vino vinogorja Neretva.

  • Na temelju javnog natječaja koji je objavila Dubrovačko-neretvanska županija za dodjelu dvije stipendije perspektivnim kandidatima za usavršavanje znanja i sposobnosti u ugostiteljskoj struci, odabrani su dobitnici stipendisti Dubrovnik FestiWine Challange 2018. Dobitnici ovogodišnjeg FestiWine Challangea su Ivana Beran i Dario Baule koji će na jesen provesti mjesec dana u restoranu Strelec u Ljubljani, pod stručnim mentorstvom chefa Igora Jagodica i njegovog tima.

 

Više na:  www.dubrovnikfestiwine.com/hr/

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Zdrav doručak u Esplanadi u projektu Biti Green je IN!

Zagrebački hotel Esplanade, Dječji vrtić Čigra, gastronomsko udruženje Chaîne des Rôtisseurs i izdavačka kuća Profil Klett udružili su snage i pokrenuli provedbu zajedničkog projekta Biti Green je IN. Riječ je o projektu čiji je cilj odgojnim ustanovama, roditeljima i...

Vinske zvijezde za prvi dan proljeća donose Uskršnja vina!

Na prvi dan proljeća, 21.3.2024. stručna komisija je ocjenjivala vina za Uskrs u zagrebačkoj Esplanadi, u restoranu Zinfandel. Najbolje ocijenjena vina su bila crna: najviše bodova dobio je Degrassijev Terre Blanche Cuvée Rouge Riserva 2013 (95),  drugi je plavac mali...

Pivovara Medvedgrad proslavila 30 godina!

Tri desetljeća finih lagera i tradicije Pivovare Medvedgrad na hrvatskoj craft sceni!  U pivovari Medvedgrad  svečano je obilježeno 30. godina rada u prisutnosti mnogobrojnih partnera, suradnika, djelatnika i novinara. Nakon razgledavanja Pivovare, Ivan Nauković -...

Najveće natjecanje za rosé vina na svijetu ove godine dolazi u Split!

Najveće specijalizirano natjecanje za rosé vina na svijetu, naziva Concours Mondial de Bruxelles – Rosé Wines Session održava se u Splitu od 20. do 22. ožujka. Udruženje Vino Dalmacije organizator je još jedne važne vinske manifestacije te domaćin značajnom broju...

Obiteljska tradicija – Uskrs u zagrebačkoj Esplanadi!

Kultni zagrebački hotel savršeno je mjesto za obiteljski Uskrs: gurmanski užici, pjenušava dobrodošlica, selekcija vrhunskih vina, klavirska glazba i uskrsna potraga za pisanicama za djecu samo su dio iskustva koje će zasigurno obilježiti ovaj blagdan. Iskoristite...