Na Slapnici kod profesora Dropuljića!

Ekološka udruga Slapnica organizirala je 11. tradicionalno druženje članova Udruge i prijatelja prirode na samom izvoru tog potoka na Žumberku nedaleko Zagreba.

Već godinama se, uz obale Slapnice na livadi okruženoj gustom šumom i pored drvene selske kuće, održavaju cjelodnevni susreti ljudi  najrazličitije dobi i najrazličitijih zanimanja gdje se uz razgovore o ekologiji i potrebi njegovanja prirodnog ambijenta,  održavaju kulinarske radionice na otvorenome,  na kojima se na svježem zraku  uživa u finoj domaćoj hrani i odličnom vinu…

Ovom prigodom, a povodom Svjetskoga dana zaštite okoliša (05. lipnja) i Svjetskog dana zaštite planinske prirode ( 08. lipnja ), održao se:

  1. Okrugli stol na temu: EU fondovi i ruralni razvoj u funkciju turizma
  2. Udruga Zelene stope i Romeo Ibrišević je organizirala izložbu fotografija na izvoru Slapnice na temu: Do posljednje olupine!

 

Organizator je ekološka udruga Slapnica, na čelu koje je prof. Ivan Dropuljić, dokazano izvrstan organizator, inače znan i kao osnivač i direktor međunarodnog festivala vina i kulinarike Zagreb Vino.com.

Kako nam je bilo na zadnjem susretu pogledajte u našoj foto reporaži, a više fotografija na: https://www.facebook.com/pg/juliofrangenfotofoodie/photos/?tab=album&album_id=1724568474295762

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *