Pogled kroz etiketu – Mežnarić Hrvoje

Šumske životinje, mitski likovi, smiješne i zanimljive pojave na etiketama vina Mežnarić  – pričaju nam priču o vinu i o vinaru. Svaka etiketa ima svoju osobnost, svaka nam govori nešto drugo.

dsc_6452

 

Silvanac zeleni Savant s mudrom sovom možda je prvo vino kojemu je Hrvoje pristupio znalački, duboko, stručno, mudro  – kako bi ga napravio ovakvim kakvo jest – klasično, školski, prepoznatljive asocijacije na zelenu jabuku. Kasnoljetno vino, ranu sunčanu jesen osvježit će u obliku aperitiva, dopadljivo lagano i nenametljivo.  Možda će nam u neki noćni sat izmamiti neku mudru misao…

dsc_6424

Šarmantan Chardonnay imena Charm sa simpatičnim likom na etiketi koketira igrom boja i mirisa klasika i modernog. Dopadljiv, šarmantan, uravnotežen mladi gospodin koji će, prema potrebi dignuti raspoloženje nekom šalom, ali svojim gospodskim izgledom izmamit će sigurno i – uzdahe dama.

dsc_6441

dsc_6474

Kroz ružičaste misli i optimističan pogled ružičasta Rosy zavodljiva je dama ugodnih oblina i lijepoga tijela. Nježna je, dopadljiva, sočna i voćna. S mirisima šumskih malina i jagoda daje nam dah divljine, ali u svojoj zavodljivosti traje i traži  – još malo da se popije.

dsc_6466

I na kraju pinot crni Marvel noir, veseo, mlad i razigran, mirisa šumskih bobica i zemljanih tonova, do čak laganih začinskih aroma,  s likom koji čašu čvrsti drži i u njoj neko (ipak) dublje zadovoljstvo traži …

dsc_6488

I još je tu bilo etiketa i vina koje su nam dale naslutiti ideje vinara, poruke terroira i pričljivost etiketa, baš kao da su iz nekog drugog svijeta.

Hrvoje Mežnarić svoj je duh, radost stvaranja i znatiželju istraživanja unio u  vina.

dsc_6436

S vinima zagorskoga kraja,čija je duboka izražajnost i svježina prijala uz ljetnu večer u prepunom zagrebačkome Cheese baru, sljubila se lijepo raskošna paella s plodovima mora, začinskih pojačanih nota uz bucatine, vrstu tjestenine koja paše uz morsko, uz crveno,  koja upravo upija i opija nepce.

dsc_6496

dsc_6469

Dado, vlasnik Cheese bara, vinima je pridodao miris i okus kasnoga ljeta, uz pikantnu notu koja uvijek dodatno ljupko začini tople kasnoljetne večeri.

dsc_6493

 

 

Text : Marija Vukelić

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *