VINART – GODIŠNJA POSTIGNUĆA

VINART & RõMERQUELLE nagrađuju najzaslužnije za rast domaće vinske scene!

Saša Špiranec je jutros u butiku vinske kulture Pupitres predstavio novi projekt Vinarta i Rõmerquellea – nagrade za godišnja postignuća najzaslužnijih pojedinaca i poduzeća za rast hrvatske vinske scene i podizanje kulture vina.

To su pojedinci koji stoje iza brojnih hrvatskih vinarija, vinskih trgovina, novih vinskih etiketa, manifestacija, degustacija i promocija vina, vinskih tečajeva i edukacija, kao i vinske udruge, znanstvenici, izdavači te brojni poduzetnici iz svih sfera, od trgovine do proizvodnje vina.

Nagrade će se dodjeljivati na godišnjoj bazi u dvije glavne kategorije: Rõmerquelle osoba i Rõmerquelle vinarija godine, a tu su i dodatne nagrade za najbolju regionalnu vinariju, distributera, vinoteku, supermarket i najbolji web shop godine.

Laureate odabire komisija sastavljena od renomiranih vinskih profesionalaca i vinskih novinara. Za odabir vinarije godine i regionalnih vinarija godine u komisiji je ukupno 10 osoba od kojih su 8 novinara i 2 sommeliera dok se komisija za odabir trgovaca godine sastoji od 8 sommeliera i 2 novinara. Komisija za odabir Rõmerquelle osobe godine je u sastavu: Emina Basara, Mateja Domitrović, Danijela Mirošević, Morana Zibar, Rene Bakalović, Željko Garmaz, Filip Savić i Saša Špiranec. Dodjela nagrada se održava u hotelu Sheraton Zagreb 09. studenog u 19h.

Više na: http://vinart.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *