5. SALON PENEČIH VIN LJUBLJANA 2018!

U petak 16.2. 2018. Ljubljana će zasjati vrhunskim mjehurićima!

Salon penečih vin u Ljubljani 16. veljače slavi mini obljetnicu – 5. godina postojanja obilježit će se uz sudjelovanje rekordnog broja vinara – 44 izlagača i oko 120 pjenušavih vina. Salon će trajati od 15h do 21h, održat će se u velikoj dvorani Grand Hotela Union  – u skladu s već poznatim i dobro prihvaćenim modelom – okupit će najbolje proizvođače pjenušavih vina, njihove vrhunske pjenušace, odabrane fine zalogaje i mnoge ljubitelje elegantnih mjehurića.  S ciljem širenja i podizanja razine vinske kulture kroz izobrazbu, organizirane su četiri besplatne vođene degustacije za posjetitelje.

Prva radionica je „Razmišljanja dvaju pjenušavih velikanaMiran Sirk i Miha Istenič«; Miha Istenič u ime Udruge slovenskih vinara, vodit će drugu degustaciju s temom »Odgovorno pijenje vina«; program se nastavlja s radionicom “Susret na vrhu” na kojoj će se kušati najviše ocijenjena slovenska i hrvatska pjenušava vina. Na radionici „Mjehurići, mjehurići, mjehurići”, mladi enolog vinarije Puklavec Family WinesRok Jamnik, ispričat će osnove o pjenušcima.

Popis izlagača: https://goo.gl/ELnnrQ

Ocjenjivanje vina

Dana 26.1. održano je u Ljubljani međunarodno ocjenjivanje pjenušavih vina oba salona: 5. Salona pjenušava vina u Ljubljani i 2. Salon pjenušaca Zagreb. Najviše ocijenjeni pjenušci ljubljanskog salona su sljedeći:

Najviše ocijenjena vina u kategoriji bijelih pjenušavih vina:

  1. Brda klet, Bagueri brut, 2010
  2. Nekretnina Štokelj, Penina pinela, 2015
  3. Puklavec obiteljske vina, Seven Number Classics, NV
  4. Radgonske gorice d. d., Zlatni radon pjenušava Ciconia, 2007

Najviše ocijenjena vina u kategoriji ružičastih pjenušavih vina:

  1. Vinogradarstvo i vinogradarstvo ČARGA 1767, Donna Regina, brut, rosé, 2013
  2. Bjana, Brut rosé, NV
  3. Klet Brda, Bagueri rosé, 2011
  4. Radgonske gorice d. d., Zlata radgona špinat, ruža, 2012

Više na: http://www.radost.si/radost/salon-penecih-vin/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *