Vinarija Deurić – srpska vinarija godine 2017.

U izboru portala Vino & Fino (http://www.vinoifino.rs/ ) , vinarija Deurić s Fruške gore, proglašena je za vinsku kuću godine u godišnjem izboru najbolje vinarije u Srbiji. Mlada vinarija koja od osnivanja insistira na svom specifičnom vinskom putu  – odmah je dobila nagradu.

U obrazloženju nagrade za vinariju godine žiri je naveo da je to vinarija s jasnom strategijom rada koja postavlja neke nove standarde u vinarstvu.

“Hrabro inzistiraju na pinot noiru. Napravili su najprodavaniji pinot noir u Srbiji. Postavili su novi standard za rosé na Fruškoj gori, a i šire. Pokupili su svaku vinsku nagradu koju su mogli. S razlogom. Oni znaju kako se formiraju cijene vina i znaju zašto ih tako formiraju. Svako njihovo vino ima cijenu koja mu pristaje. Znaju što sve ne znaju, ali znaju koga trebaju pitati. U Maloj Remeti, izvan svih glavnih puteva, razvili su vinski turizam. Ni jedno njihovo vino nema manu. Zasadili su probus. Preradili probus. Tek će se čuti… Zbog svega što su postigli, zbog svega što jesu i zbog onoga što će tek postati.” – navedeno je u obrazloženju nagrade.

Vinogradi vinarije Deurić nalaze se su okruženju jezera, unutar Nacionalnog parka Fruške gore,  s prirodom čine jedinstven prostor biološke različitosti. Smješteni na osunčanim, južnim obroncima Fruške gore, na visini od 250 m i predstavljaju bazu za proizvodnju najkvalitetnijeg vina u jednom od najpoznatijih vinogorja Srbije. Proizvedena isključivo od grožđa iz vlastitih vinograda i uz stručnu konzultaciju eminentnog tima enologa iz Francuske, vina Deurić su vrhunske kvalitete.

Izuzetan položaj i prirodne karakteristike, naročito jugoistočnih padina Fruške gore, odavno su poznate.  Još je rimski car Probus, u III s.n.e., prema povijesnim izvorima, zasadio prve vinograde baš na njezinim jugoistočnim padinama u području nekadašnjeg Sirmijuma.

Iskrene čestitke na nagradi!

Više fotografija na: https://www.facebook.com/pg/juliofrangenfotofoodie/photos/?tab=album&album_id=1615427098543234

O vinariji: http://vinarijadeuric.rs/

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *