Digital Takeover 2018

“Digitalno doba nije neki prolazni trend, ono je prisutno već neko vrijeme! “ Moto pod kojim je najveća regionalna digitalna konferencija Digital Takeover po drugi puta  okupila  vodeće stručnjake iz područja digitala koji su sudionicima prenijeli svoja bogata iskustva i znanja. Gotovo 1000 posjetitelja dočakao je bogat 10-satni program u…

“Digitalno doba nije neki prolazni trend, ono je prisutno već neko vrijeme! “

Moto pod kojim je najveća regionalna digitalna konferencija Digital Takeover po drugi puta  okupila  vodeće stručnjake iz područja digitala koji su sudionicima prenijeli svoja bogata iskustva i znanja.

Gotovo 1000 posjetitelja dočakao je bogat 10-satni program u šest dvorana zagrebačkog Cinestara, devet predavača, 16 panelista i tri panela te prezentacije i filmske projekcije.

Ove godine konferenciju su podržali  brendovi  24sata mreže – 24sata, miss7, Express i Joomboos koji su na odabranim panelima ugostili stručnjake iz raznih područja.

Na konferenciju je stigao Stephen Attenborough, komercijalni direktor kompanije Virgin Galactic koja je dio grupacije Virgin Group u vlasništvu sir Richarda Bransona. Predavanje je održao  i Peter Corbett, osnivač digitalne agencije iStrategyLabs i vlasnik čak 20 Lavova iz Cannesa.

Daniel Newman glavni je analitičar tvrtke Futurum Research, CEO u Broadsuite Media grupi, autor šest bestselera na Amazonu i Forbesov suradnik, a na Digital Takeoveru otkrio  nam je tajne digitalne transformacije najuglednijih svjetskih kompanija.

Davor Tomašković, predsjednik Uprave i glavni direktor Hrvatskog Telekoma, sudionike konferencije proveo nas je kroz veliki potencijal koji tehnologija ima u preobrazbi naših života te usporedbu hrvatskih i europskih kompanija.

Influenceri pričaju o influencer marketingu, kako je to biti influencer, imati moć utjecaja na druge i kako graditi trendove te koliko se trendovi u Hrvatskoj razlikuju od onih globalnih. Panel na kojem su sudjelovali: Lana Klingor Mihić, Davor Gerbus, Petra Dimić (Saamo Petraa), Andrea Štimac i moderatorica Antonija Mandić.

Veliki interes zasigurno privukao je panel naziva „Digitalizacija Hrvatske: istina ili mit?“ u kojem su sudjelovali: Bernard Gršić, Ivan Čulo, Davor Bruketa, Senad Kulenović i Željko Ivanković. Tu je bio i Kenneth Stevens, glavni savjetnik za tehnologiju i voditelj odjela Digital Enterprise Platform za regiju SAP EMEA, a u svom predavanju govorio je o glavnim alatima koje tvrtke moraju istražiti i iskoristiti kako bi svoje poslovanje učinile inteligentnijim.

JoomBoos je na interesantnom panelu o vrućoj temi – influencer marketingu, okupio najutjecajnije hrvatske influencere, a na Digital Takeover konferenciji vidjeli smo i Marka Zorića, urednika BBC News YouTube kanala, koji nam je prezentirao uvid u digitalnu transformaciju i njezinu ulogu u redakcijama i brendovima, a sve na primjerima BBC-a i njihovog ulaganja u digitalni video.

http://www.digitaltakeover.hr/

 

 

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

“Vis u Zagrebu” – Predstavljanje viških vina u Karijoli!

Prvo zajedničko predstavljanje viških vinara u Zagrebu organizirala je TZ grada Visa na čelu s direktorom Markom Dragojevićem, u petak, 12.travnja 2024., u pizzeriji Karijola u Vlaškoj ulici. Mjesto druženja vinskih profesionalaca i medija s viškim vinarima nije...

Vinistra 2024 – tko su šampioni 30. Ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića?

Na 30. Ocjenjivanju vina i jakih alkoholnih pića, tradicionalno održanog kao najavu ovogodišnje Vinistre, najbolje mlade malvazije su iz vinarija Bastian i Deklić, potonji zajedno s Benvenutijem također se ističe kao šampion među teranima. Titulu "Best in Show"...

Braća Benvenuti u Botaničkom vrtu predstavili nove berbe svojih vina!

U prekrasnom ambijentu Botaničkog vrta u Zagrebu braća Albert i Nikola Benvenuti predstavili su nove berbe svojih poznatih vina. Proljeće je doba kada na tržište obično izlaze svježa vina iz prethodne berbe, a često i odležana iz ranijih berbi. Upravo je tako bilo i...

Zagreb Underground -otkrijte tajne zagrebačkog podzemlja u tunelu Grič!

Tri dana sljubljivanja vina i zabave - u tunel Grič stiže ZAGREB UNDERGROUND! Zagreb će od 12. do 14. travnja postati prvi grad u Hrvatskoj, u kojem će se održati Wine & Walk festival pod zemljom i to u tunelu izgrađenom tijekom drugog svjetskog rata prije 79...

11. izdanje festivala PINK DAY Zagreb predsavljeno u Laubi!

U Laubi je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen 11. Pink Day festival koji će se održati u Laubi u subotu, 20. travnja od 11 do 20 sati. Festival će okupiti više od 150 etiketa ružičastih vina iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Italije,...