Krčma KOD DANETA, Aljmaš

Fiš, odnosno fiš (riblji) paprikaš, tradicionalno je jelo koje se spravlja u kotliću na živoj vatri od drva, i to od dvije vrste slatkovodne ribe, šarana i soma.

Uz ribu se u kotlić ubaci malo luka, rajčice, crvene mljevene paprike, ljute paprike, soli i octa. Za kompletan ugođaj treba prošetati do otvorene vatre i uživati kad se jelo posluži u originalnom kotliću s domaćom tjesteninom. Dakle, fenomenalan doživljaj u izvedbi jednog od posljednjih tradicionalnih aljmaških ribara.

Ribar, i vlasnik,  Drago , osebujan lik koji će vam uz miješanje fiša ili čobanca dok se krčkaju na otvorenoj vatri, pričati priče o Dunavu i ribama koje sam lovi i sprema za goste.

Riblja se priča bazira na tri najjača igrača, somu, šaranu i smuđu. Divlji šaran ( crveno meso) prži se ili poha jer tovljeni (bijelo meso) ide u fiš. Riba se po nekoliko dana drži u čistoj vodi kako bi se izbacio i najmanji trag mulja.

Što se vina tiče, nema ih puno, ali domaća erdutska  graševina savršeno prati ribu, dok od crnih vina erdutska frankovka izvrsno ide uz jača jela.

Nepravedno zapostavljen dio Hrvatske kroz Krčmu kod Daneta savršeno vam poručuje da svakako trebate doći te probati njihov savršen fiš i druge riblje specijalitete. Aljmaš je mjesto koje ne smijete propustiti. I ne zaboravite, najbolji fiš u Hrvatskoj!

www.koddaneta.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *