Istria Gourmet Festival na teniskom turniru u Umagu!

U zagrebačkom restoranu RougeMarin predstavljen je program Istria Gourmet Festivala, hedonističkog raja koji se već devet godina održava u sklopu ATP turnira Plava laguna Croatia Open Umag (od 13. do 22. srpnja).

Uz restoran Zigante, koji je od ranije ponosni vlasnik Michelin preporuke, svoje će specijalitete predstaviti i nova imena na Michelinovu popisu: restorani Badi, San Rocco i Pergola. Pridružit će im se i Naša kužina, nezaobilazna stanica posjetitelja turnira i novo ime na gourmet karti Stella Marisa, zagrebački RougeMarin.

Koje specijalitete su pripremili za posjetitelje turnira, otkrili su chefovi koji će kuhati na Michelin punktu: Ivan Badurina iz restorana Badi, Teo Fernetich iz restorana San Rocco, Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola te Zdravko Tomšić, autor menija u ponudi restorana Naša kužina, Damir Modrušan iz restorana Zigante i Marin Medak iz restorana RougeMarin.

Uz dobru hranu ide i dobra kapljica vina, a Michelin je preporukom nagradio čak 16 istarskih. Njih 11 posjetitelji turnira će moći kušati na Istria Gourmet Festivalu i u sklopu programa ‘Skrivene čari istarskih vina’, koje vodi sommelier Emil Perdec.

‘Na Plava laguna Croatia Openu Umag predstavit ćemo 30-ak vinara i izuzetna nam je čast što će od 16 istarskih vina s Michelinovom preporukom na našem turniru sudjelovati njih čak 10. Na vinskim degustacijama Skrivene čari istarskih vina, čiji sam ja dio od 2015. godine, svake večeri posjetiteljima predstavljamo tri vina, svake večeri druge vrste. Zadnjeg dana, neposredno pred tenisko finale, među njima biramo najbolje od najboljih i proglašavamo ATP vino godine’, rekao je sommelier Emil Perdec.

Popularni umaški teniski turnir kroz svojih je 29 godina više puta opravdao nadimak najboljeg teniskog turnira na ovim prostorima. Uz nastupe vrhunskih tenisača, sjajan party program, Umažani i njihovi gosti uživat će i u vrhunskim delicijama.

‘Danas predstavljamo listu sjajnih mladih chefova i vinara koji će nam omogućiti da uživamo u istarskim delicijama. Svake godine trudimo se na umaškom ATP eventu predstaviti nešto novo, a ove godine na krilima Michelinova vodiča predstavljamo preporučene restorane i vinare. Na Plava laguna Croatia Openu Umag čekaju vas probrani specijaliteti i vrhunska vina te izvrsna energija tenisa i zabave. Pozivam vas sve da nam se pridružite i uživate’, poručila je Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora turnira.

Plava Laguna Croatia Open Umag ove se godine održava od 13. do 22. srpnja. Ne prospustite teniski, party i gouremt spektakl i otkrijte zašto se igrači i gosti turniru uvijek rado vraćaju.

Više informacija o cjelokupnom programu pronađite na: http://www.croatiaopen.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *