Kod Davora u Zavali – domaće, friško i jako fino!

Oduvijek se govorilo „idemo kod Davora“ od vremena kad su imali pizzeriu Art u Jelsi, pa je tako nastalo i ime restorana – Davor.

 

Tata je Davor, sinovi su Krišto i Grgo (obojica profesionalni kuhari), tu je i mama „koja ima sto ruku“, a u Zavali su već 20-tak godina. Na 30m su od plaže, „mi smo plažni objekt“ kaže chef Krišto, glavni u kuhinji, koji je s bratom preuzeo pizzeriu od tate i dodao u ponudu neka nova jela. Nova stara jela – ona koja su Krišto i Grgo jeli kao djeca, od namirnice oko njih.

Svježa riba, svježe školjke, rakovi, domaća tjestenina – ideja vodilja je „slow food“, uživati polako u hrani i -nabavljati namirnice u krugu od 50 kn od restorana, što nije lako izvedivo, ali teži se tomu. Cijela obitelj je u kuhinji, svi zajedno rade, a interijerom se pokazuje još jedna velika ljubav – u detaljima, slikama, uspomenama – ljubav prema Hajduku, decentno, ali za znalce, ipak vidljivo.

Većina gostiju dolazi po preporuci, pa i mi preporučamo od srca:

Palamida s domaćom tikvicom, kapulom, rajčicom

Pitovska torta

Rožata s ekstratkom ruže

I veliki pozdrav iz Zavale od Krište i obitelji: Zdravi i veseli bili!

Nedavni festival mediteranske prehrane na Hvaru koji je organizirala  Udruga pokazao je svu kreativnost malih jelovnika baziranih  na srdeli, koji su za promotivnu cijenu od 60kn nudili izvorne okuse Mediterana. Mediteran na hvarskim pjatima traje cijele sezone, možda upravo ovaj Festival potakne restorane da neka „jednostavna“ jela i u jeku sezone ponude za razumne i prihvatljive cijene. Jer što je bolje od svježe srdele, od marende do glavnog jela?

Neka nam jadranska srdela i dalje bude često na pjatu, i kod kuće i u restoranu –  jer zdrava je, domaća – i fina!

 

Više na facebook albumu: https://goo.gl/yoo9RK 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *