Berba kod Carića na Hvaru

Posjet vinariji Carić u Svirču na otoku Hvaru uz obilazak berbe crnih francuskih sorti u Starogradskom polju za cuvee Jubo’v, druženje s beračima i marenda u vinogradu.

Lijepi običaji, vrijedne ruke i životna radost stvaranja novog vina – jamstvo su kvalitete i sigurne budućnosti vinarije Carić. Obitelj Carić se od pamtivijeka bavi vinogradarstvom, a osnivanjem tvrtke Vino-Hvar d.o.o. kreću u proizvodnju vlastitih vina, poznatih pod imenom Vina Carić. Vinogradi i vinarija jednako su važni obitelji Carić. Obrađuju oko 5 ha vinograda na različitim položajima vinogorja Hvar (čak 26 pozicija) , a manji dio grožđa otkupljuju od kooperanata. Uzgajaju nekoliko autohtonih sorti, kao što su plavac mali, bogdanjuša, parč, kuč, maraština, darnekuša i pošip.

Svako vino ima svoju priču, od vinograda do vinarije pa sve do imena.

 

 

Vinariju vodi IVO CARIĆ , direktor i vlasnik tvrtke Vino-Hvar d.o.o. Kao glavni vinar najzaslužniji je za stvaranje branda Vina Carić. Poznaje dobro svaku lozu i svaki kamen u svojim vinogradima, što je neizostavni dio stvaranja visokokvalitetnih vina. Ivina supruga IVANA KRSTULOVIĆ CARIĆ, dipl.ing.agr., u Vinu-Hvar d.o.o. radi kao voditeljica prodaje i marketinga, predsjednica je Udruge  HVARSKI VINARI  koja je aktivna u promicanju vinara Hvara i mediteranske prehrane kao načina i stila života.

Vina Carić imaju i značaj na međunarodnoj  vinskoj sceni (USA, Švicarska, Belgija i Nizozemska). Jedan od značajnijih uspjeha je odabir Plovaca Ploškog berbe 2009 za vinsku listu najboljeg nizozemskog restorana De Librije (3 Michelinove zvjezdice).

Više fotografija: https://www.facebook.com/pg/juliofrangenfotofoodie/photos/?tab=album&album_id=1860721804013761

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *