Svečano otvoren sedmi Zagreb TourFilm Festival!

Sedmi Zagreb TourFilm Festival, međunarodni festival turističkog filma, svečano je otvoren u srijedu navečer u zagrebačkom Kaptol Centru.

Na ovogodišnji festival prijavilo se više od 800 filmova iz 91 zemlje, a najbolji među njima prikazivat će se sljedeća dva dana u Kaptol Boutique Cinema.

Ove godine je dodana nova kategorija “Globe”, a Spomenka Saraga, direktorica festivala, kaže kako su ove godine došli gosti iz Ekvadora, Filipina, Kine, Južne Koreje te mnogih europskih zemalja.

– Na festivalu imamo i 30-ak hrvatskih filmova i oni su iz godine u godinu bolji. Možda i ova nekakva natjecateljska festivalska konkurencija izaziva žar da se naprave novi i bolji filmovi – rekla je Saraga.

Na otvorenju je bila i Martina Bienenfeld, direktorica TZ Grada Zagreba koja je istaknula kako je turistički film bitan za svaku turističku destinaciju.

Poseban gost na otvaranju bio je ministar turizma Gari Cappelli koji je naglasio kako će Hrvatska turistička zajednica iduće godine jače istupiti po pitanju filmske industrije.

– U planu su filmovi koji će se snimati vrlo brzo. Neće samo u pitanju biti Dubrovnik, nego i Split, pa i neki ruralni krajevi Hrvatske, tako da će se u Hrvatskoj sljedeće godine snimiti desetak vrlo kvalitetnih filmova na visokoj razini – rekao je Cappelli.

Festival je na kraju otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je kratko rekao kako je Zagreb “moderan, srdačan, šarmantan i siguran” te da su ti atributi zaslužni za sve turističke uspjehe glavnog grada.

Festival traje do petka kada će u konkurenciji od 263 filma biti nagrađeno njih 30-ak prema ocjenama stručnog žirija.

www.zagreb-tourfilm.com

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *