7. Dani Neretve u Zagrebu

U petak, 12.10.2018., okruglim stolom u Hotelu International, Miramarska 24, . započeli su 7. Dani Neretve u Zagrebu.

Tema okruglog stola bila je „Neretvanska vinogorja – Neretva i Komarna“. O temi vinogradarstva izlagali su prof.dr.sc. Davor Romić, Josip Volarević, mag.ing.agr. i Emanuel Tutek, mag.oec.

Druženje se nastavilo uz neretvanske delicije i vina, a zabavu su predvodili glazbeni sastav Larus, uz podršku Klape Mindel iz Ploča i KUD-a Ploče te klape Neretvanke.

Manifestaciju obilježava i Tjedan vina neretvanskih vinogorja, u sklopu Tjedna restorana od 05.10. do 14.10. Restorani Hotel International, Hotel Westin, Hotel Sheraton, Restoran Potkova (Hipodrom), Restoran Gallo, Restoran Marun, Restoran Lateral, Restoran Cavalino i kavana Procaffe ponudit će odabrana vina po promotivnim cijenama. U navedenom dijelu manifestacije sudjeluju etablirani vinari iz Komarne i Neretve: Vinarija Rizman, Vinogradi Volarević, Vina Terra Madre i Vinarstvo Prović.

I ove je godine naglasak na doniranju prikupljenih sredstava u humanitarne svrhe, kao i podjeli mandarina pučkim kuhinjama, Caritasu i Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, te ovim putem Institut za promociju i razvoj doline Neretve potiče za pomoć u liječenju Dore Arapović, članice KUD-a Metković, koja boluje od teške bolesti. U liječenju možete pomoći uplatom na račun: HR83 23600003245277436.

www.danineretve.hr

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *