Jesenski meni El Tora izgleda nikad bolje!

El Toro nam je predstavio novi jesenski meni obogaćen mnogim sjajnim jelima i kombinacijama okusa za koja smo sigurni da će pronaći put do gostiju. El Toro restoran & bar se od svog otvaranja pokazao se kao vrlo ambiciozan restoran s ozbiljnim menadžmentom i vrhunski vođenom kuhinjom te se u godinu…

El Toro nam je predstavio novi jesenski meni obogaćen mnogim sjajnim jelima i kombinacijama okusa za koja smo sigurni da će pronaći put do gostiju.

El Toro restoran & bar se od svog otvaranja pokazao se kao vrlo ambiciozan restoran s ozbiljnim menadžmentom i vrhunski vođenom kuhinjom te se u godinu i pol dana dokazao kao jedan od najkvalitetnijih domaćih restorana, ali i kao jedno od popularnih gradskih mjesta za izlazak.

 Kuhinja chefa Maria Mihelja je izuzetno ozbiljna, elaborirana i promišljena, a s hladnijim jesenskim danima došlo je vrijeme i za predstavljanje novog sezonskog menija. Zato možemo reći kako El Torov novi meni donosi pravu jesen na tanjuru uz harmoniju okusa i mirisa, ali i atraktivnim izgledom.

 Jesen sama po sebi podrazumijeva malo drugačiju prehranu, a naravno meni treba prilagoditi i sezonskim namirnicama. Možemo reći da chef Mihelj savršeno kombinira želje domaće publike s tradicionalnim latinoameričkim namirnicama, savršeno razrađuje neka poznata latino jela, a sve s dozom domaćih namirnica i tehnika.

“Jesen i zima meni osobno donose određene radosti u kuhinji, predstavljamo zapravo prvi dio jesensko-zimskog menija, do proljeća ćemo još nekoliko puta nadopunjavati meni, a na njemu će se naći još svašta zanimljivo . Želimo da našim gostima nikad ne bude dosadno i da uvijek mogu probati nešto novo. Naravno, neka signature jela koja su omiljena među našom publikom poput lososa na kvinoji ne mičemo iz karte jer bi mogla nastati prava pobuna. Guste i kremaste juhe, kreme i pirei od korjenastog povrća, kisele kombinacije povrća, spora i duga kuhanja velikih komada mesa, sve je to inspiracija za novi meni. Namirnice su poznate, ali uvijek u njima tražim nešto novo i pokušavam dobiti neku drugu dimenziju okusa. To je kao i sex, sve već unaprijed znamo, ali ipak se trudimo dodati još nešto novo da bi bilo zanimljivo.” ispričao nam je chef Mihelj uz predstavljanje novih jela.

Novosti El Toro menija su tuna tiradito gdje imamo mariniranu svježu tunu na kremi od indijskih oraščića i kumina, s marinadom od bilja i agruma, uljem mladog luka i garnishem svježeg povrća i bilja,   Korean beef tacos, tacos s mariniranim listićima teletine, ljubičasti kupus, mlada salata i jogurt dresing,  , beef carpaccio te ražnjići od black tiger kozica s hrskavim kikirikijem, listom korijandera, limetom i slatko-ljutom majonezom i to sve kao predjela.

Tu je i prava jesenska juha od muškatne bundeve s karameliziranim čili orasima, bučinim uljem i kremom od gorgonzole dulce.

 Prave senzacije nalaze se među glavnim jelima,  janjeći zapečeni cassarole – janjeća koljenica zapečena s korjenastim povrćem, te kremastom palentom s biljem i mascarpone sirom. a na meni se vratila varijanta glaziranih iberico obraza koji su brezirani te zapečeni i idu uz kremasti pire od muškatne buče, cvjetove brokule iz woka, mladu salatu i demi-glace umak.  Double black burger, burger od black angus beefa i obraza crne svinje s cheddar sirom, mango rum bbq umakom, kremom od kikirikija i pancete, ukiseljenom ljutikom i mladom salatom.

Domaći ravioli punjeni kozicama, koprom i ginom, na kremi od brokule, limuna i indijskog oraščića s mladom salatom i pecorino sirom, a na meniju se našlo i jedno rustikalno jelo koje iznenađuje prije svega svojim domaćih izgledom, ali savršenim okusom.

Novost je i zapečeni jastog iz krušne peći s grill mariniranim povrćem i mladom salatom, dresing s pečenim češnjakom i dimljenom paprikom, a od velikih komada mesa tu je i Tomahawk steak, mokro zrenje 21 dan.

 

No nije samo jesenski meni novitet kod El Tora te su nam predstavili i novog pastry chefa Luku Soptu koji je u sklopu novog menija predstavio i jesenske slastice.

Tako dio novog menija čine i mango lješnjak – mousse od lješnjaka i karamele, krema i pire od manga, biskvit s krem sirom te kesten čokolada,  krema od kestena u hrskavoj čokoladnoj glazuri,čokoladna krema s narančom, pire od kruške i prhko čokoladno tijesto.

Svoje mjesto na karti je našao i donut s kremom od bijele čokolade i limete, pistacijom i coulisom od borovnica koji je predstavljen u s klopu street food festivala Food Film Festival Zagreb.

Tijekom predstavljanja novog menija spomenut je i novi zanimljivi program srijedom “Tacos i sliders Wednesday” koji će svaku srijedu donositi okuse neke zemlje. Meni će uključivati dva tacosa i dva mini  burgera (slidera) po osobi.

 

 Svima skupa nam ostaje jedino da što prije posjetimo El Toro i uživamo u ovim slanim i slatkim božanstvima.

www.eltoro.hr

Julio Frangen

Julio Frangen

Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino.

Arhiva

Zdrav doručak u Esplanadi u projektu Biti Green je IN!

Zagrebački hotel Esplanade, Dječji vrtić Čigra, gastronomsko udruženje Chaîne des Rôtisseurs i izdavačka kuća Profil Klett udružili su snage i pokrenuli provedbu zajedničkog projekta Biti Green je IN. Riječ je o projektu čiji je cilj odgojnim ustanovama, roditeljima i...

WineRi 2024 samo što nije počeo!

Međunarodni eno-gastro festival WineRi  održati će se 8. i 9. ožujka u kongresnom centru Exportdrvo od 14:00 do 20:00 sati, u organizaciji Udruženja Kvarner Wines. Od 2017. godine organizaciju potpisuje izuzetno uspješan, entuzijastičan i sveprisutan organizatorski...

Vidimo se na 2. Teranino festivalu u Balama!

2.Teranino Festival, manifestacija koja slavi dobru hranu, vino i glazbu, vraća se u Bale od 8. do 10. ožujka. Ovogodišnji festival održat će se u Sportskoj dvorani, okupljajući 18 proizvođača teranina i pružajući posjetiteljima priliku da uživaju u vrhunskim okusima...

WO&H – Wine, Olive & Heritage Festival Jelsa 2024!

Turistička zajednica općine Jelsa raspisuje Javni poziv za sudjelovanje na Wine, Olive & Heritage Festivalu koji će se održati od 24.05. do 25.05.2024.g.! Za sudjelovanje na manifestaciji mogu se prijaviti obrti, samostalne djelatnosti i udruge koje se bave...

Najavljen 3. Weekend Food Festival!

Najukusniji do sada! 3. Weekend Food Festival od 19. do 21. travnja ponovno u Rovinju! Showcooking radionice, food market s jedinstvenom ponudom, predavanja i masterclassovi, poznati chefovi, proizvođači i stručnjaci iz područja hrane, pića i ugostiteljstva obilježit...