FRANCUSKI I VINO u KUHINJI: Introduction

U zagrebačkom restoranu Restoran&Pizzeria Kuhinja krenuo je 29.10. novi ciklus radionica FRANCUSKI I VINO pod vodstvom Marije Vukelić, prof. francuskoga jezika.

Zanimljiva je to i nova, osjetilna metoda učenja francuskoga: uz zalogaje koje je pripremio chef Kuhinje Dejan Davidović, kušala su se francuska vina iz doline rijeke Loire, iz Bordeauxa, Provanse i doline rijeke Rhone. Šetnjom po karti i po francuskoj abecedi, pravilno su se izgovarala imena vinskih pokrajina i sorti vina te sireva.

Važnost francuskog jezika u svijetu gastronomije ali i u svakodnevnom životu svakim je danom sve veća, a za ljubitelje vina te posebice profesionalce – nije luksuz nego potreba. Prof. Marija Vukelić koncipirala je radionice u dva smjera – jedan za gurmane-amatere a jedan za profesionalce, sommeliere i enologe, te vlasnike restorana i drugih ugostiteljskih objekata kojima treba vinska edukacija na francuskom za profesionalni napredak.

Uz svako slovo abecede na francuskom, predstavljaju se važne francuske vinske pokrajine, sorte, vina, vinarije, pojmovi koji počinju na to slovo, a usput se uči vokabular osnovne komunikacije na francuskom (upoznavanje, predstavljanje, svakodnevne situacije, kupovina vina, kušanje, opis vina i sireva, spoj vina i sireva …), osnovna pravila pisanja, čitanja te osnove gramatike. Onima koji žele više, naravno, nudi se i individualni tečaj vinskoga francuskog jezika.

Radionice se nastavljaju u studenom na radionici Burgundija vs Bordeaux.

Više fotografija na: https://www.facebook.com/pg/abecedafinihzalogaja/photos/?tab=album&album_id=921974821324817

Marija Vukelić & chef Dejan Davidović

https://www.facebook.com/RestoranKuhinja/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *