Novo ruho restorana Kalelarga

U zagrebačkom restoranu Kalelarga u naselju Ravnice novi su nam vlasnici predstavili svoje poslovne namjere kao i novi menu koji bi trebao ponovo oživjeti poznati restoran.
Restoran Kalelarga ima dugu tradiciju, a nedavno je došlo do promjene u vlasničkoj strukturi, pa smo pozvani na večeru gdje nam je nova jela osobno predstavio novi vlasnik, ugledni zagrebački ugostitelj Željko Čiček.

Nakon što je vodio Calypso u Novalji, Europski dom i Klub Zagrepčana u Zagrebu, u Kalelargu, koja postoji još od 1994. godine, je ušao sa suprugom Renatom i djecom, a prije ove nove ugostiteljske avanture, u Zagrebu su postali poznati po street food restoranu  Walking wok (Jordanovac 1). Ovog proljeća otvorili su i  restoran Laguna u Novalji na Pagu, koji će ubuduće poslovati pod nazivom Kalelarga 2, tako da se moglo naslutiti u kojem smjeru želi ići gospodin Čiček.

Glavni chef restorana je Nino Đurina, koji je izgradio karijeru u brojnim restoranima diljem Hrvatske, a bio je i kuhar dvojici švedskih veleposlanika u Hrvatskoj. Tako nam je predstavio nekoliko novih jela koja se oslanjaju na tradicionalnu dalmatinsku kuhinju, ali i poznate zagrebačke specijalitete u novom ruhu.  Jela se pripremaju od pažljivo odabranih namirnicam, provjerenih dobavljača, specijaliziranih OPG-a te kvalitetnih proizvođača hrane i vina.

Za ovu prigodu iskusni je chef sa svojom vrijednom kuharskom ekipom pripremio hladnu platu Kalelarga, Salatu od hobotnice, Punjeni lungić, Gurmansku pljeskavicu, Panirani file jadranskog inćuna i File divljeg lososa.

Som punjen nadjevom od šarana

Jastog u šalši

Ramstek punjen rikulom i feta sirom

Biftek s chillijem i medom

Potom su slijedili specijaliteti kuće:  Som punjen nadjevom od šarana, šunkom i sirom, Jastog u šalši s tagliatellama, Ramstek punjen rikulom i feta sirom te Biftek s chillijem i medom. Delicije na stolu pratila su vina Jakovac iz Erdutskog vinogorja:  Chardonnay 2017, Graševina 2017, Traminac 2015 i Cuvée 2013 .

Restoran Kalelarga ima dvije odvojene sale, koje se po potrebi spajaju u jednu, a izgledom i načinom opremanja prilagođene su toj namjeni. U restoranu se organiziraju razni domjenci, poslovni ručkovi, proslave rođendana  i sve ostalo po dogovoru. Također se organiziraju i svadbe, a ukupni kapacitet je za stotinjak gostiju, naglasio je Bojan Travorić, voditelj Kalelarge.

Više informacija na: Restoran Kalelarga, V. Ravnice 2, Zagreb, 01 7077-211

Radno vrijeme: ponedjeljak–četvrtak (9.00-23.00); petak-subota (9.00-24.00); nedjelja (12.00-22.00)

http://restorankalelarga.com

https://www.facebook.com/restorankalelarga 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *