13. VINOcom 23. i 24. studenog u zagrebačkoj Esplanadi

Ovog petka i subote u zagrebačkom hotelu Esplanade održat će se se 13. po redu Zagreb VINO.com.

Ova međunarodna smotra vina i kulinarstva posvećena je kulturi stola, vinu i hrani,  a kao takva nezaobilazna je u dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Na konferenciji za novinare u Esplanadi, festival je predstavio direktor i osnivač prof. Ivan Dropuljić. I ove se godine festival održava na više od 3000 četvornih metara, okuplja preko 300 izlagača, proizvođača i trgovaca vinima, pršutima, sirom, uljem i dr., iz cijele Hrvatske kao i zemljama iz našeg okruženja.


Ove godine gost-partner VINOcoma je Rusija te su konferenciji prisustvovali i predstavnici ruskog veleposlanstva. Također su tradicionalno nastupili i vinari s vinima koja su dobila najviše ocjene na međunarodnom festivalu caberneta sauvignona i merlota u Bergamu: Radovan, Jakob, Krauthaker i Agrolaguna. 


Festival se otvara u petak u 11 sati i bit će otvoren do 18 sati. U isto vrijeme traje i u subotu. Predstavit će se i degustirati vina, sljubljivati vina i hrana, a i održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, novinare i druge ljubitelje dobrih vina i hrane. Poseban dodatak festivalu daju brojne vrhunske radionice, a u subotu, prije početka drugog festivalskog dana, održat će se dodjela priznanja Vinske zvijezde za najbolje ocijenjena vina 2018. u izboru nezavisne grupe vinskih kritičara, enologa i sommeliera.

 

http://vino.com.hr/vinoCOM/

https://www.facebook.com/vinskezvijezde/

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *