U Trevisu najavljen 6. Dubrovnik FestiWine ekskluzivnom večerom!

Gastronomija i vina dubrovačke regije predstavljeni na ekskluzivnoj večeri u sklopu vinskog festivala „Vini da terre estreme“

 

Dubrovačka jela i vina dubrovačko-neretvanske regije oduševila su goste ekskluzivne večere koja se u subotu održala u muzejskoj palači Casa dei Carraresi, u Trevisu, s prekrasnim pogledom na kanal i svjetla adventskih dekoracija. Bilo je to premijerno predstavljanje dubrovačke gastronomije i vina u sklopu vinskog festivala „Vini da terre estreme“ (vina s ekstremnih položaja) koji će se održati 3. i 4. veljače 2019. u povijesnoj palači “Palazzo Bonifacio Variolo”, u samom centru Trevisa.

Dubrovačke specijalitete pripremao je chef Saša Računica iz restorana Vapor, hotela Bellevue u Dubrovniku, a zajedno s njim kuhali su chef Manuel Gobbo i chef Beatrice Simonetti iz restorana Le Beccherie, poznatog po tome jer se upravo tu „rodio“ popularni talijanski desert, Tiramisu.

Dubrovački gradski vijećnik Vido Bogdanović pozdravio je goste u ime Grada Dubrovnika  i upoznao ih s vinogorjima Dubrovačko-neretvanske županije, autohtonim vinskim sortama te predstavio vina koja se kušaju na večeri.

Večera je organizirana u suradnji s hrvatskim partnerima: vinskim festivalom: Dubrovnik FestiWine  i gourmet festivalom: Taste the Mediterranean, koji se održava u Hvaru.

„Ispred Dubrovnik FestiWinea izražavam posebno zadovoljstvo da je naš festival ovom večerom uspješno napravio prvi iskorak izvan granica Lijepe naše ponudivši talijanskim gourmet i vinskim znalcima doživljaj Dubrovnika.  Ovo je bila svojevrsna najava naših pet vinara koji će početkom veljače 2019. sudjelovati na vinskoj izložbi “ „Vini da terre estreme“ i oduševljenim Talijanima pružiti mogućnost da kušaju sva njihova vina“ rekla je Tilda Bogdanović

Iako naši vinari vole reći da prodaju sve ispred svoga praga, ova je inicijativa hvale vrijedna i važna za vinare Dubrovačko-neretvanske županije, jer promocija i marketing na stranim tržištima na posebno organiziranima ekskluzivnim događajima uvelike pridonosi  dovođenju ciljanih gostiju na hrvatsku obalu, onih koji (doista) znaju uživati u hranu i vinu, žele upoznati posebno i autohtono –  i nije im žao potrošiti novac za ono što vole! Takvi nam gosti trebaju i nadamo se da će ih biti sve više!

 

Autor fotografija iz Trevisa: RENATO VETTORATO

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *