Gastro Craft Street – zaboravljena ulica u centru grada

Petrićeva ulica bila nam je u sjećanju kao adventski prostor gdje se na brojnim štandovima i kućicama moglo pronaći ukrase za bor i razne sitne đinđe za blagdanske poklone. A od ove godine postala je nova gastro destinacija zagrebačkog adventa. Tako smo obišli desetak kućica i odabrali nekoliko najzanimljivijih tj.  onih koji imaju malo drugačiju ponudu od ostalih viđenih na zagrebačkom adventu.

VATRA I DIM

Mladi chef Antonio Pecik je nakon kaljenja u restoranu Rougemarin,  gdje je odradio dva BurgerFesta, te Fidel  Gastra, odlučio pokazati svoje znanje u vlastitom projektu. Tako je u kućici instalirao roštilj na drveni ugljen  te nam ponudio menu  s mirisom i okusom žara.

Šiš kobasa 

 

Domaća kobasa

Probali smo šiš kobasu, a još se može kušati domaća kobasa s grilla, prezvuršt sendvič  i knedle s Nutellom i kikirikijem. Naravno da Antonio ne bi bio pravi kuhar ako nema još nešto posebno pa će tako na dnevnoj bazi svojim gostima nuditi gotova jela za gablece ( grah sa zeljem, fileke, tjesteninu u saftu i ostala jela na žlicu ). Sve to prati kuhano vino od jabuke.

MEDIN BRLOG

U Medinom svijetu imamo nešto opet posebno. Kristina Udiljak nije dosad bila na adventu, a  za ovaj je pripremila malo iznenađenje – juneći  gulaš u kruhu.  Mala senzacija.

Juneći  gulaš u kruhu

Taquitosi s piletinom

Servus knedli

Nudi nam još taquitose s piletinom i Servus knedle svih okusa te kuhani gin i vino s okusom kupine.

PORKER HOUSE

Koncept hrane za ovu kućicu osmislio je Mason Burger – Ivan Zidar te je njegov masonski pobjednički duh s ovogodišnjeg Burger festa  zaživio u nekoliko drugačijih burgera koje nudi Porker House.

Redom su to:  Burger s četiri vrste nasjeckanih kobasica,  Bacon burger s dimljenom pancetom, Fresh burger s umakom od hrena i jabuke i pravo iznenađenje – Čvarker burger s kobasicom i čvarcima!

Čvarker burger s kobasicom i čvarcima

Rebrica u barbeque umaku sa sojom

Nude se još i fina rebrica u barbeque umaku sa sojom kao i izbor zimskih koktela  te vruči koktel s Aperolom i bourbonom i kuhano vino od plavca malog s Hvara!.

Aperol & bourbon zimski koktel

Da ne nabrajamo dalje, sve je na fotkama koje govore više od ovog teksta, a samo za podsjetnik – nemojte zaboraviti na Gastro Craft street i Petrićevu!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *