Pod Zidom – predstavljen novi zimski jelovnik!

Pod Zidom – simpatični zagrebački bistro smješten u istoimenoj ulici uz samu tržnicu Dolac, predstavio je novi zimski meni kao i ponudu vina za nadolazeće blagdanske dane.

Kod odabira vina za vinsku kartu izabrana su hrvatska vina i to većinom lokalnih sorti koja dolaze iz Slavonije (graševina i crveni cuvée ), Istre (malvazija i teran) i Dalmacije (maraština i babić).  Karta je smišljena u suradnji s ponajboljim hrvatskim vinarima (Krauthaker, Matošević, Rak…). Baznu liniju ubrzo će naodopuniti  linijom Pod Zidom Selekcija (bijelo i crveno). Selekcija je ekskluzivna i limitirana linija vina nastala sudjelovanjem tima Pod Zidom u cijelom procesu proizvodnje vina te praćenjem razvoja vina do samog buteljiranja.

Uz novi pjenušac kuće – Coletti vinarije Kolarić s Plešivice, predstavljen je i novi zimski jelovnik uz stručno vodstvo chefa Jurice Jantoleka.

Ponudu novih jela osmislio je  chef Jurica Jantolek  koji iza sebe ima pet godina iskustva u 1* Michelin restoranu Pelegrini.  Pod Zidom tim trenutno ima 15 ljudi, vrlo strastvenih kada su hrana i vina u pitanju. U timu je Nikolina Letinčić koja je pohađala tečaj Anite Šumer na temu “sourdough” kruha, a kako bi kruh usavršili prije puštanja u ponudu, s timom trenutno radi Hrvoje Petrić.

BIJELA RIBA – bijela riba ovisno o ponudi na Dolcu, pire od cvjetače, šipak, mandarina

KRVAVICA I ČVARCI – krvavice s pečenim krumpirom, krema od sira i čvaraka, pire od ljubičastog kupusa

TJESTENINA I ŠUMSKE GLJIVE – cappelletti punjenji kozjim sirom, umak od šumskih gljiva

JANJETINA, KRUMPIR I LUK – pommes souffle punjen dimljenim pire krumpirom s infuziranim ružmarinom, krema od luka, ukiseljena šalota

BUNCEK – dinstano kiselo zelje, restani krumpir, hren

PATKA – poriluk s basom i čvarcima od patke, pire od poriluka, pačji “juice”

ŠNENOKLE – pire od dunje, dunja sa simple sirupom i narančom, krema od timijana, krokant od badema

“Novi zimski meni inspiriran je hranom koja se godinama poslužuje u starim zagrebačkim gostionicama, kao što su goveđa juha s lešadom, krvavice, buncek, sarma…  Zimski meni bogat je punim i intenzivnim zimskim okusima koji će ugrijati svakoga bez obzira na temperaturu zraka vani. Osim toga, tu su i klasici (tartar biftek, goveđi obrazi…), tjestenine koje sve ručno radimo koristeći Petra brašno iz kamenog mlina te rižoto koji kao i uvijek radimo s posebnom pažnjom. Ovoga puta to je pravi zimski rižoto s kremom od maslaca i telećih jetrica. Sljedeće godine, neposredno pred naš 5. rođendan, iznad Bistroa otvaramo i luksuzne smještajne jedinice koje će zaokružiti Pod Zidom B&B koncept. Početkom godine preuređujemo i osvježavamo servisni prostor, a prije prvih proljetnih zraka sunca stiže nam i nova, proširena terasa!” ispričao nam je Borna Janeš, vlasnik bistroa ” Pod Zidom.

https://www.facebook.com/PodZidom/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *