Vinske večeri u Kuhinji

Edukativno – degustacijski projekt pod nazivom Abeceda finih zalogaja u suradnji sa zagrebačkim restoranom KUHINJA najavljuje nove vinske večeri, degustacije i edukacije:   večere u 4 slijeda Vinar u Kuhinji u nazočnosti vinara, koji katkada i sami kuhaju u Kuhinji  svoja omiljena jela – i vinske radionice-večere u 4 slijeda Francuski i vino, gdje prof. francuskog Marija Vukelić (Wset level 2) spaja francuska vina i francuske zalogaje uz zanimljive priče  o vinskoj povijesti i sceni Francuske.

  

Na  prvoj vinskoj večeri “VINAR U KUHINJI” gostovala je malena obiteljska vinarija SOKAČ iz Hrvatskog zagorja, s kojom su srušene predrasude  o (kiselim) zagorskim vinima. Chef Kuhinje Dejan Davidović smislio je uz vinara Ivana Sokača zanimljiv jelovnik –  bili su tu, između ostaloga,  i puževi na burgundijski,  pačja prsa s medom i posebna Dejanova varijanta štrudle uz  Sokačev muškat žuti. 

U drugom izdanju „VINARA U KUHINJI“, u petak 22.2. 2019. u 20h dolazi poznato vinsko ime – kutjevačka vinarija ADŽIĆ s novim berbama ne samo čuvenih graševina nego i izvrsnog rajnskog rizlinga i pinota sivog.

Na jelovniku će biti  Jakobovih kapica, malo azijskoga štiha iz woka,  tjestenina s NATURA tartufima uz poznatu Graševinu Hrnjevac 2017 i još ponešto…  Chef Kuhinje Dejan Davidović, sa svojim dugogodišnjim iskustvom i poznavanjem vina, uvijek rado smišlja sljedove uz vinske večeri.  Uz klasične večeri s vinarima petkom, jednom mjesečno, ponedjeljkom događaju se mini hedonističke večere s francuskim vinima. U malenome društvu od desetak ljudi, tematski se kušaju vina jedne francuske regije ili tipologije vine, pa se dosada, uz uvodni pregled vina Francuske, kušalo u znaku Bordeauxa i Burgundije.

U ponedjeljak 25.2. u 19h tematska je večer šampanjaca i pjenušaca iz francuske regije Dolina Loire. Uz 4 francuska pjenušava vina, piće dobrodošlice bit će hrvatski pjenušac, a ponudit će se i jedan pjenušac iznenađenja za kraj degustacije.  Na jelovniku će, uz klasični početak sa sirom brie,  naći i francuski poznati sendvič „Croque monsieur“ , rižoto s kozicama, čokoladni desert …

DEJAN DAVIDOVIĆ , glavni kuhar Kuhinje

Oduvijek je volio kuhati, iako  mu nitko u obitelji nije profesionalno kuhao – od svoje treće godine sam si je pekao jaja ;). Završio  ugostiteljsku školu i  krajem 80-tih, radio je kao konobar u „Orijentu“ jer su kuhari „onda radili za neku siću, a konobari lijepo zarađivali“, kaže Dejan . „Tada je Teslina bila popularna, svi smo bili tamo, jeli sendviče iz Pingvina, ondje su radili moji prijatelji iz Ugostiteljske. Onda je došao rat, pa front…  (tamo nisam kuhao …)“ .  Nakon rata  Dejan je dobio  ponudu za posao kuhara na moru i krenuo u tom smjeru. Najprije je radio u Poreču,  u jednom hotelu, nakon toga u porečkom restoranu „Divino“, a kad se vratio u Zagreb,kako bi bio s obitelji,  5 godina je kuhao u bistrou „Lari i Penati“.  Zadnjih godinu dana radi u Kuhinji, restoranu koji je preuzeo njegov školski prijatelj, gdje, uz dnevna jela (i cateringe) koja odlično idu, žele podignuti i večernju ponudu restorana. U tom su smislu pokrenute i vinske večeri i edukacije, na kojima se nudi dodatni korak prema „fine diningu“ … malo pomalo, u neopterećenom ritmu, jednom do dvaput mjesečno,  Dejan pokazuje mnoga svoja kulinarska umijeća ciljanoj  publici ljubitelja finih zalogaja – i radost  kuhanja prenosi na svoje suradnike  – i na goste.

Više o vinskim večerama i svakodnevnim jelovnicima Kuhinje  možete pratiti na:

Fb  http://www.facebook.com/RestoranKuhinja/  

IG   www.instagram.com/restorankuhinja/   

Za rezervacije vinskih večeri, nazovite voditelja restorana – Petra Dodoju, voditelj restorana +385 98 1682 588.  Adresa:  Restoran & Pizzeria Kuhinja, Donje Svetice 46C – Zagreb, Croatia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *