ČEP „DIAM“ – ČUVAR AROMA!

Nedavno je u Zagrebu održano predstavljanje DIAM čepova u organizaciji predstavnika DIAM Hrvatske, gospodina Zdravka Ilije Jakobovića.

Prezentaciju za vinare, enologe i vinske profesionalce vodio je Jacques-Olivier Baugier iz tvrtke DIAM Bouchage, smještene u gradu Céretu, u blizini Pérpignana, na francuskoj granici sa Španjolskom. www.diam-bouchon-liege.com

DIAM čep je poseban, tehnološki razvijen i sofisticiran proizvod, napravljen od pluta. Mnogim stručnim istraživanjima dokazano je, rekao je gospodine Baugier, da je DIAM najbolja garancija protiv neugodnog mirisa po čepu (TCA), ali i za dugo čuvanje aroma i okusa vina. Osim toga, važna je prilagođena propusnost zatvarača koja dopušta vinu da se pravilno razvija s vremenom u boci. 

Naime, istraživanja o pet godina odležanom vinu pokazala su da čepovi DIAM-a osiguravaju besprijekorno ujednačenu organoleptiku u svim bocama ispunjenim istim vinom u seriji. „Svaka otvorena boca je bila ista“, naglasio je gdin. Baugier, što bi trebalo biti i normalno  –   jer ako je vino dobro napravljeno i stavljeno u bocu s dobrim čepom, garancija trajnosti aroma je – upravo DIAM. Tvrtka DIAM Bouchages provela je sedam godina u istraživanjima i razvoju tehnologije s uporabom superkritičnog CO2 i u uvođenju tehnologije DIAMant kao posebnog procesa čišćenja pluta.

Više na facebook stranici www.facebook.com/DiamHrvatskaVinaJakob

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *