ROOTS

U podrum nekadašnjeg „Basementa“ uselio se Roots – juice and cocktail bar. Kao što je nekada „Basement“ bio prvi vinski bar u Zagrebu, tako je i Roots prvi bar ovakvoga koncepta u Zagrebu, a možda i šire. Naime, ujutro Roots radi kao juice bar, a od 16h kao cocktail bar.

Ujutro se rade  svježe cijeđeni sokovi, smoothieji, milk shakeovi, a navečer uz koktele, nude se i vina uz plate sira i pršuta.  U baru ima mjesta za 40 ljudi, a na terasi  ima mjesta za još 30.

Vlasnik Rootsa je Tomislav Perko, svjetski putnik i autor putopisa 1000 dana proljeća i 1000 dana ljeta. Njegova je želja bila obići svijet i opisati svoja putovanja, onda se jednoga dana skraasiti…  I došao je taj trenutak povratka korijenima, pa je svoj bar nazvao Roots. Oduvijek je volio ugostiteljki posao, često je na putovanjima radio u barovima, a završio je European bartending school, jednu od najpoznatijih svjetskih škola za barmene. 


Ujutro se Roots otvara od 8 sati te tamo možete popiti prirodne sokove, smoothije i milkshakeove od 18  do  32 kune,  smoothie bowlove od raznog voća i orašastih plodova su 44 kune, a toast sendviči i salate oko trideset kuna. Navečer se služe kokteli i vina, uz tapase i plate s narescima i sirevima (i u veganskom izdanju), ovisno o vrsti i veličini i cijena se kreće od  24 do 72 kune.

Zanimljivi su Tomislavovi signature kokteli.  „Dom’s“ se radi od gina, limete, bjelanjka i crvenog papra,  a „Use don’t abuse“ od  tekile, ananasa, manga i limete. Cijene koktela kreću se od 32 do 48 kuna.

Vinska lista sadrži najviše hrvatskih vina, od izvornih sorti  – žlahtine, bogdanjuše, malvazije istarske, debita, pošipa, preko ružičastih do crvenih vina  – plavca malog, crljenka, terana te svjetskih sorti – cabernet sauvignona, merlota, syraha i bordoških cuvéea. Od pjenušaca su u ponudi najviše oni s Plešivice, nešto iz Istre i iz Slavonije. Popularan je pjenušac Piena koji je svoje mjesto našao i u koktelu „Piena Party“.

U Rootsu se nastavljaju i vinske večeri započete u razdoblju Basementa, vinske srijede i tematske sortne večeri, a prva takva je u petak 3.5. 2019., kada se obilježava međunarodni Sauvignon Blanc Day.

.#SauvBlancDay vodi  prof. Marija Vukelić, a prijave traju do četvrtka, 2.5. na info@roots.bar  ili na broj 098 322385 (Tomislav). Više info na FB eventu: www.facebook.com/events/1667470416688697/ .

Vidimo se u Rootsu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *