PJENUŠAVI KVARNER u ZAGREBU!

4. SALON PJENUŠAVIH VINA ZAGREB  &4. WINE RI

pozivaju vas na radionicu u baru ROOTS, Tomićeva 5

PJENUŠAVI KVARNER u ZAGREBU  

U petak, 14.06. u18h,  u zagrebačkom baru ROOTS  pjenušava vina Kvarnera predstavit će prof. Marija Vukelić, direktorica 4. Salona pjenušavih vina Zagreb i Žarko Stilin Belac, direktor 4.WineRi   uz podršku TZ Rijeke.

„PJENUŠAVI KVARNER“ je radionica nastala suradnjom dvaju vinskih događaja, a prvi put je održana u Rijeci, na 3.WineRi gdje su naslijepo kušana pjenušava vina Kvarnera, većinom autohtonih sorti.  Prof. Vukelić tada se osvrnula na pjenušavu scenu Hrvatske i regije, na sorte od kojih se najčešće proizvode pjenušci te na sve veći trend proizvodnje pjenušaca od autohtonih sorti.

Svi su se s ponosom prisjetili ovogodišnjeg hrvatskog uspjeha na najvećem ocjenjivanju pjenušavih vina u regiji – ocjenjivanja mreže Salon of Sparkling wines, na kojemu je apsolutni pobjednik bio upravo kvarnerski pjenušac – 1288 vinarije Pavlomir iz Novog Vinodolskog. I vrbnički vinar Franjo Toljanić  osvojio je prestižnu nagradu za najbolji pjenušac u Europi na sajmu u Veroni Vinitaly s pjenušcem Gospoja.  

Uspjesi kvarnerskih pjenušaca izvrstan su vjetar u leđa i drugim proizvođačima da razmisle o sortama i metodama proizvodnje pjenušca, a time i praćenju svjetskih trendova koji pridonose većoj promociji kvarnerske i hrvatske eno-gastro scene u svijetu.  

Na degustaciji u Zagrebu predstavit će se osam različitih pjenušaca kvarnerskih proizvođača(PZ Vrbnik, Ivan Katunar, Frajona, Jarbola, Gospoja, Pavlomir), a prednost imaju autohtone sorte Primorja – žlahtina i jarbola.

Cijena degustacije (8 pjenušaca): 150kn Rezervacija na info@roots.bar ili 098 322 385 (Tomislav)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *